Салат «Червоні маки» – дивовижно красивий і дуже смачний

Дивовижно красивий салат «Червоні маки» приготований з продуктів, які ви можете придбати на будь-якому ринку і в кожному супермаркеті. Основу страви становить відварене куряче філе. З ним прекрасно поєднуються мариновані шампіньйони, які надають страві пікантні нотки. Поєднання соковитих, з щільною м’якоттю помідорів і сиру тонко відтіняють смак салату і гармонійно вписуються в загальну композицію.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300 г.
  • Шампіньйони мариновані – 300 г.
  • Помідори (середнього розміру) – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 г.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Майонез – 150 г.
  • Сіль за смаком.
  • Перець запашний горошком – 7 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Для прикраси салату:

  • Помідори круглі маленькі – 3 шт.
  • Маслини без кісточок – 3 шт.
  • Зелень кропу – 3 пухнасті гілочки.
  • Насіння маку – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Куряче філе промийте та відваріть в підсоленій воді з додаванням запашного перцю і лаврового листа. Час варіння – близько 30-35 хвилин. Вийміть філе з бульйону і охолодіть.
  2. На великому плоскому тарілку встановіть сервірувальне  кільце. В даному рецепті використовується  сервірувальне кільце  діаметром 20 см.
  3. Внутрішню сторону кільця змастіть тонким шаром соняшникової олії.
  4. Куряче філе наріжте маленькими кубиками або розберіть виделкою на волокна.
  5. Викладіть курку рівним шаром в кільце і добре утрамбуйте.
  6. Покрийте шаром майонезу.
  7. Гриби вийміть з банки, наріжте тонкими пластинами і викладіть в кільце наступним шаром.
  8. Зелену цибулю промийте і наріжте тонкими кільцями. Викладіть на гриби. Змастіть майонезом.
  9. Помідори вимийте, наріжте маленькими кубиками і покладіть в кільце.
  10. І знову покрийте шаром майонезу.
  11. Сир натріть на дрібній тертці і викладіть наступним шаром.
    Салат «Червоні маки» - дивно красивий і дуже смачний
  12. Салат майже готовий, залишилося лише прикрасити його. Помідори вимийте і витріть насухо паперовими рушниками. Потім наріжте помідори тонкими кружечками і викладіть з них внахлест 3 квітки маку.Салат «Червоні маки» - дивно красивий і дуже смачний
  13. Маслини розрізати навпіл і зробіть з них серцевини квіток.
    Салат «Червоні маки» - дивно красивий і дуже смачний
  14. Посипте квіточки насінням маку.Салат «Червоні маки» - дивно красивий і дуже смачний
  15. З промитих і обсушених гілочок кропу зробіть стебла маків.Салат «Червоні маки» - дивно красивий і дуже смачний
  16. Акуратно зніміть сервірувальне кільце. Поставте салат на кілька годин в холодильник, щоб він просочився.

Подавайте салат «Червоні маки» до столу і пригощайте своїх рідних і гостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: