Чебуреки з м’ясом на кефірі
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Традиційна кухня середньоазіатських народів завжди приємно радує насиченістю гострого смаку і соковитістю м’ясних страв, будь то шашлик, манти або чебуреки.
Зазвичай тісто для чебуреків прісне і повинне бути дуже тоненьке . Додавши кефір, ви отримаєте більш м’яке і еластичне тісто, з яким досить легко працювати. Можна використовувати будь-який фарш або додавати спеції за смаком.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 400 г
- кефір 1 скл.
- яйце 1 шт.
- фарш із яловичини 500 г
- цибуля 2 шт.
- вода 5-6 ст. л.
- соняшникова олія 100 мл
Приготування:
- У мисці за допомогою вилки збийте яйце і кефір до однорідної консистенції, додайте дрібку солі.
- Невеликими частинами додавайте в суміш борошно. Коли тісто стане крутим, викладіть його на присипаний борошном стіл, гарненько замісіть.
- Накрийте тісто тканиною або загорніть в харчову плівку, залиште на 20 хвилин.
- У цей час приготуйте начинку: в фарш додайте крупно нарізану цибулю, воду, сіль і перець. Яловичий фарш можна замінити на будь-який інший, можна змішати кілька видів.(мені подобається до фаршу додавати свіжу сироватку замість води.Чебуреки виходять дуже соковиті і смачні)
- Тісто розділіть на 12 частин, кожну частину скачайте в кулю.
- Розкачайте кожен шар тіста в коржик, викладіть всередину столову ложку фаршу, скріпіть краї. Качалкою пройдіться по краях чебурека, щоб при смаженні не витікав сік.
- Розігрійте рослинну олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте чебуреки з двох боків до рум’яного кольору.8. Готові вироби викладайте на серветку, щоб вбрався зайвий жир.
Подавати такі чебуреки краще відразу, поки гарячі. Але і потім можна їх підігріти: вироби не втратять своєї м’якості завдяки кефірного тіста.
Легкого приготування і приємного смаку!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya