Чудові мариновані печериці

Всі ми купуємо подібну закуску. Але ж приготувати їх вдома набагато дешевше, та й смак виходить більш цікавий. Мариновані домашні печериці відмінно підійдуть в якості закуски не тільки до святкового столу, а й для щоденного меню. Печериці виходять дуже смачні і досить просто готуються.

Інгредієнти:

  • 800 грам печериць
  • 1,5 літра води
  • 1 столову ложку солі
  • жменю чорного перцю горошком
  • 3 лаврові листки
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • зелень
  • 1 столова ложка цукру
  • 1,5 столові ложки оцту 9%
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • гострий перець за смаком

Приготування:

  1. Беремо гриби і промиваємо.
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, чорний перець, лавровий лист і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння.
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими пір’їнками. Очищений часник подрібнюємо. Нарізаємо дрібно приготовлену зелень. Все перекладаємо в миску, додаємо цукор, гострий перець, оцет і олію, перемішуємо.
  4. Печериці кладемо в киплячу воду, накриваємо кришкою і варимо протягом 20 хвилин. Готові гриби перекладаємо в контейнер. Кладемо до них цибулеву заправку і заливаємо рідиною, в якій вони варилися. Накриваємо кришкою контейнер і залишаємо до повного охолодження.
  5. Підготовлені гриби прибираємо в холодильник до повного охолодження. Готові гриби подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: