Для любителів риби – смачні та оригінальні рецепти

У новорічну ніч хочеться побалувати себе чимось смачним і оригінальним. Хорошим рішенням стане риба, яка зробить святковий стіл по-справжньому незабутнім. Пропонуємо 6 простих, а головне небанальних рецептів страв з риби.

Малосольна червона риба

Риба на Новий рік: смачні та оригінальні рецепти 1

Прекрасним рішенням стане малосольний лосось. Це не тільки цікава самостійна закуска, але і інгредієнт холодних страв.

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 1 кг
  • Цукор – 200 г
  • Сіль – 300 г
  • Солодка гірчиця – 2 ст. ложки
  • Цедра 1 апельсина
  • Дрібно нарізаний кріп – 2-3 ст. ложки

Приготування:

Приготувати рибу вкрай просто. Потрібно всього лише змішати всі інгредієнти, отриманою сумішшю змастити рибу і відправити в холодильник на добу. Лосось виходить дуже ніжним.

Свіжий салат з червоною рибою

Риба на Новий рік: смачні та оригінальні рецепти 2

Лосось з минулого рецепта стане в нагоді в цьому салаті.

Приготування:

  • Лосось слабосолений – 200 г
  • Огірок – 1 шт
  • Редис – 4-5 шт
  • Кріп – 1 пучок
  • Зелена цибуля – 1-2 стебла
  • Шпинатне листя – 100 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Філе лосося наріжте тонкими слайсами. Редис розріжте на четвертинки, огірки – скибочками. Крупно порубати кріп, зелену цибулю навпаки – дрібно. У мисці змішайте всі інгредієнти, додайте олію, лимонний сік і листя шпинату. Святковий салат готовий!

Запечена форель з овочами

Риба на Новий рік: смачні та оригінальні рецепти 3

Інгредієнти:

  • Форель – 550 г
  • Помідор – 1 шт
  • Болгарський перець – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія – 3ст.л
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Спочатку приготуйте маринад. Змішайте оливкову олію, спеції, порубаний часник, змастіть порційні шматки форелі і підсоліть. Залиште рибу маринуватися на 30 хвилин. Крупно наріжте овочі, викладіть їх на змащену олією форму. Злегка посоліть. Викладіть поверх овочевої подушки рибу і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.

Кіндзмарі

Кіндзмарі

Риба в цій грузинській страві готується зі спеціальним маринадом з білого винного оцту і кінзи. Традиційно цю страву готують з сома, але підійде будь-яка інша жирна риба.

Інгредієнти:

  • Риба – 500 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Кінза – 1 пучок
  • Часник – 2 зубчики
  • Чорний перець горошком – 2-3 шт
  • Сіль – 1 ст. л
  • Оцет винний – 70 мл
  • Червоний перець – за смаком
  • Лавровий лист – 2 листа

Приготування:

Обробіть рибу і розділіть її порційно. У каструлю налийте 1-1,5 літра води, додайте подрібнену цибулю, перець, лаврове листя і поставте варитися. Після закипання посоліть бульйон і додайте рибу. Варіть ще 5-8 хвилин. За цей час наріжте кінзу і часник. Як тільки риба буде готова, дістаньте її з каструлі і відкладіть в окрему ємність. Залийте її оцтом, половиною бульйону, що  залишився і посипте кінзою з часником. Дайте рибі охолонути і відправте в холодильник на добу.

Запечена картопля з креветками

Запечена картопля з креветками

Інгредієнти:

  • Картопля (велика) – 5-6 шт
  • Креветки
  • Сметана – 200 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Кріп – 1 пучок
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, перець, соус Табаско – за смаком

Приготування:

Нечищену картоплю загорніть у фольгу і запікайте в духовці при температурі 200 градусів. В цей час розігріваємо на сковороді вершкове масло, додаємо дрібно нарізаний кріп, посипаємо сіллю. Швидко викладіть креветки і обсмажте до золотавої скоринки. Сметану змішайте з часником, кропом і сіллю. За смаком можете додати червоний перець або соус Табаско. Як тільки картопля буде готова, вийміть з неї м’якоть, роблячи імпровізовані човники, полийте її соусом і покладіть всередину креветку. Страва вийде не тільки смачною, але і святковою на вигляд.

Запіканка з картоплі, шпинату і риби

Риба на Новий рік: смачні та оригінальні рецепти 4

Відмінним рішенням для новорічного столу стане запіканка. Пропонуємо спробувати один з рецептів.

Інгредієнти:

  • Листя шпинату
  • Часник – 1 зубчик
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 45 г
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Молоко – 500 мл
  • Мускатний горіх – щіпка
  • Картопля – 1 кг
  • Філе риби – 500 г
  • Сир – 350 г

Приготування:

Обсмажте шпинат на сковороді разом з часником і олією, приправте сіллю і перцем, злийте зайву рідину і приберіть в сторону. Тонкими пластинками наріжте картоплю. Приготуйте соус Бешамель: у невеликій каструлі розтопіть масло, додайте борошно і варіть 1 хвилину, постійно помішуючи. Додайте молоко і мускатний горіх, доведіть до кипіння, не перестаючи помішувати, посоліть і поперчіть. Варіть соус ще 2 хвилини.  Шарами викладіть картоплю, рибу і шпинат в форму, залийте соусом бешамель. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 1 годину.  Дайте постояти ще 10 хвилин. Запіканка готова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: