Домашній пиріг з м’ясом: смак просто казка

Пропонуємо приготувати незвичайний пиріг. Він буде мати прекрасний смак, соковитість і аромат. І ще він дуже ситний. Начинка м’ясна, сирна і картопляна сама по собі калорійна. Тому навіть одного шматка досить, щоб голод пройшов.

Інгредієнти:

  • Вода – чотири ст. л
  • 30 гр. – дріжджі (сирі) або 10 гр. (сухі)
  • 0, 2 літра – кефіру
  • 0, 1 літра олії
  • Одну столову ложку цукру
  • Одну чайну ложку солі
  • Пшеничного борошна – близько 3 склянок (або 360 гр.)

Щоб зробити начинку:

  • 0, 4 кілограми фаршу
  • Дві картоплини (або 0, 3 кг)
  • Одну цибулину
  • Сіль – одна ч. ложка
  • Перця (чорного) – за смаком
  • Сиру (твердого) – не більше 80 гр

Приготування:

  1. Треба налити в посуд воду (теплу). Покладіть дріжджі з цукром, розмішайте. Залиште в теплому місці на 10 або 15 хв.
  2. У каструлю з товстим дном треба налити кефір і олію. На плиті нагрійте (30 – 40 град). Перелийте потім в миску, додайте цукру, солі і дріжджів. Перемішайте і, всипаючи поступово борошно (вже просіяного), замісіть тісто.
  3. Закрийте рушником тісто і поставте в тепле місце, тримайте від 40 до 50 хв. За об’ємом тіста стане більше в два або три рази.
  4. Цибулю для начинки дрібненько поріжте. Дві сирі картоплині наріжте на невеликі шматочки.
  5. Покладіть в мисочку весь  фарш, картоплю.  Додайте цибульки, солі і ще перцю. Перемішайте добре.
  6. На столі тісто розділіть на 2 частини. Одну треба розкачати в коло.
  7. Помістіть його на дно деко, яке застелене папером для випічки. У серединці треба зробити розрізи (симетричні) – вісім штук.
  8. Викладіть начинку, залишивши вільними краї тіста і його центр. Зверху слід посипати сиром (протертим).
  9. Піднімайте краї кола і закріпіть їх трикутниками, починаючи від надрізів. Пиріжок повинен вийти як вінок, з відкритим центром.
  10. Збийте яйце. Ним треба промазати тісто. Також зробіть 2-й пиріжок. Дайте їм відпочити. Потім помістіть в духову шафу з температурою 180 град. і випікайте від 30 до 40 хв.

Якщо зовні тісто зарум’янилося, а начинка ще сирувата, то закрийте фольгою і дайте ще трохи часу, щоб була повна готовність.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: