Домашній шоколад: Дуже крутий смаколик

Домашній шоколад: Дуже крутий смаколик

А чи знаєте ви, що домашній шоколад смачніше, корисніше магазинного і  дешевше.
У  приготування немає нічого складного.

Впевнена, що вам сподобається шоколад, приготований за цим рецептом. Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти:

  • Какао-порошок – п’ять столових ложок
  • Цукор – шість або вісім столових ложок
  • Вершкове масло – п’ятдесят грамів
  • Молоко – п’ять столових ложок
  • Пшеничне борошно – одна чайна ложечка
  • Волоські горіхи – за бажанням і смаком. Можна обійтися без них
  • Ванільний цукор – чверть чайної ложечки

Приготування справжнього домашнього шоколаду:

Приготуйте глибоку невелику каструльку і налийте в неї одну столову ложку молока, всипте какао порошок, цукор.

Все добре перемішайте. А потім влийте решту молока.

Поставте каструльку на середній вогонь і доведіть суміш до закипання, безперервно помішуючи. Інакше суміш може підгоріти.

Після цього відправте в каструльку масло вершкове. На дуже повільному вогні закип’ятіть шоколадну масу.

Коли вона закипить, зніміть каструльку з вогню. Борошно просіяти через ситечко і всипати в каструльку з шоколадною масою.

Перемішайте до однорідного стану. Слідкуйте, щоб не було грудочок.

Після цього знову поставте каструльку на вогонь і доведіть до кипіння.

Зняти каструльку з вогню, і нехай трохи охолоне.

У теплу масу всипати ванільний цукор. Ретельно все перемішати.

Приготуйте формочки для льоду (вони додаються до будь-якого холодильника) і змастіть їх маслом вершковим. Залийте в них шоколад.

Якщо хочете додати горіхи, то шматочки горішків додайте в формочку до того, як заллєте в них шоколад.

Тепер шоколад потрібно остудити. Краще це робити в холодильнику протягом двох або трьох годин.

Вітаю. Ви приготували справжній домашній шоколад.

Заваріть собі чашечку чаю і насолоджуйтеся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: