Домашнє печиво на сметані «Тюльпани»

За календарем вже весна, але за вікном поки цього не помітно. А так хочеться побачити молоду зелень і відчути аромат квітів, що розпустилися. Поки інші задовольняються тюльпанами з магазинів, я вирішила створити свій букет. І не простий, а їстівний. Допоможе мені в цьому домашнє печиво на сметані.

Працювати з тістом одне задоволення. Воно ніжне і м’яке, що дозволяє звернути в нього будь-яку густу начинку. Крім повидла можна використовувати подрібнені горіхи і сухофрукти, варене згущене молоко і шоколад. виглядає печиво «Тюльпан» дуже оригінально. Вийде ще ефектніше, якщо в тісто додати харчовий барвник або покрити готову випічку кольоровою глазур’ю. Чим вам не варіант для подарунка.

Інгредієнти

  • пшеничне борошно 320 г
  • цукор 50 г
  • вершкове масло 110 г
  • сметана 130 г
  • яєчний жовток 1 шт.
  • ванілін 0,5 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • повидло за смаком
  • сіль 1 дрібка.

Приготування

  1. Просійте борошно і змішайте його з сіллю, ваніліном, цукром і розпушувачем. Додайте охолоджене масло і перетріть руками в крихту.Пісочне тісто
  2. Додайте жовток і сметану. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.тісто на сметані
  3. Охолоджене тісто розрізати на однакові шматочки вагою приблизно 40 г. Скачайте їх в кульки, а потім розкачайте качалкою в круглий коржик. Зробіть ножем надріз від центру до краю.
    заготовки для печива
  4. Викладіть трохи начинки уздовж розрізу з одного боку. Оберніть її тістом, злегка притисніть руками і скрутіть по колу в невеликий конус. Дно акуратно защепніть, щоб закрити начинку.печиво з начинкою
  5. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером, і приберіть в холодильник на 15 хвилин. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-22 хвилин.печиво у вигляді тюльпана

“Бутони” з тіста за цей час красиво підрум’яняться. Викладіть випічку на тарілку або піднос і за бажанням посипте цукровою пудрою. Печиво у формі тюльпанів створить у вашому будинку весняний настрій і прикрасить будь-який святковий стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: