Дуже пухка шарлотка з вишнею і яблуками ідеальна до чаю з близькими!
від Denzhyttya
20 Жовтня, 2020
Просто і дуже смачно! Поділися рецептом з друзями.
Складові:
- Яйця — 7 шт.
- Борошно — 7 ст. л.
- Цукор — 7 ст. л.
- Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
- Яблука — 3 шт.
- Вишня — 1 скл.
Приготування:
- Яблука поріжте дрібними скибками, складіть в миску і збризніть лимонним соком. Вишню промийте, заберіть кісточки. За бажанням вишню можна пересипати цукром.
- Займіться приготуванням тіста. Білки відокремити від жовтків і покласти в окремі чисті і обов’язково сухі миски. Насамперед збийте білки з половиною цукру. До жовтків додайте цукор, змішаний з ванільним цукром, і збийте масу до збільшення її в об’ємів. Потім додайте до жовтків просіяне борошно і перемішайте ложкою або лопаткою. Тепер додайте в тісто збиті білки і перемішайте масу. Має вийти гарне однорідне тісто.
- Форму для випічки (діаметром 26 см) застеліть пергаментом. На дно рівним шаром викладіть шматочки яблук і вишню. Зверху вилийте тісто. Поставте в духовку, розігріту до 170 ° С, на 25 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою або сірником. Просто вставте сірник в пиріг приблизно посередині. Якщо сірник залишиться сухим, значить пиріг готовий.
- Готовий пиріг трохи остудіть. Потім десертним ножем пройдіться по краю форми, щоб пиріг можна було легко вийняти. Переверніть пиріг на тарілку, щоб фруктова начинка була зверху, а тісто знизу. Зверху пиріг присипте цукровою пудрою і прикрасьте м’ятою. Шарлотка з яблуками і вишнею готова.
Смачного!
Джерело:
poshepky.com