Італійський торт без грама борошна. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті

Італійський торт без грама борошна. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті

Торт з м’якими і ніжними горіховими коржами, які умазані вершками і посипані хрустким шоколадом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • горіхи грецькі, 150 г;
  • білок, 5 шт;
  • цукор, 200 г;
    лимонний сік, 1 ст.л;
  • сіль, чверть ч.л;
  • крохмаль картопляний, 1 ст.л;
  • шоколад, 200 г;
  • вершки жирні, 500 мл;
  • пудра цукрова, 2 – 3 ст.л.

Процес приготування

  1. Горіхи на сухій сковороді і обсмажуємо, охолоджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. Білки збиваємо з дрібкою солі до збільшення маси і поступово всипаємо цукор, збиваємо до стійкої піни і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу до густоти і стійкості.
  3. Всипаємо крохмаль і збиваємо. Додаємо горіхи і перемішуємо лопаткою.
  4. Деко застеляємо пергаментом і ставимо на нього роз’ємне кільце. Викладаємо в середину трохи тіста, розрівнюємо.
  5. Таким чином ви зробите 6 коржів. Випікаємо при 220 градусах і випікаємо від 7 до 10 хвилин до легкої золотистості.
  6. Розтоплюємо шоколад – молочний або чорний на ваш смак.
  7. Коржі змащуємо шоколадом.
  8. Вершки збиваємо і додаємо цукрову пудру, збиваємо до стійкої піни.
  9. Змащуємо коржі кремом і формуємо торт, обмазуємо верх і боки, прикрашаємо за смаком.
  10. Ставимо в холодильник на 2 години або на ніч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: