Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: ділюсь класним рецептом

Готую смачний торт «Карпатка», рецепт у мене свій не класичний, але мені так більше подобається, ніжніше виходить.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вода 80 мл
  • Молоко 80 мл
  • Вершкове масло 60 грам
  • Яйця С1 4,5 шт
  • Цукор 15 грам
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Борошно 120 грам

Крем:

  • Молоко 400 мл
  • Яйця 2 шт
  • Цукор 150 грам
  • Крохмаль кукурудзяний або борошно 40 грам
  • Вершковий сир 200 грам
  • Вершкове масло 180 грам

Конфітюр:

  • Вишня заморожена 300 грам
  • Цукор 50 грам
  • Кукурудзяний крохмаль 9 грам

Приготування:

КОРЖІ.

  1. Молоко та воду змішую, додаю цукор, сіль та вершкове масло. Ставлю на вогонь, нагріваю, щоб масло, сіль та цукор розтопилися.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  2. У гаряче молоко всипаю відразу все борошно і швидко перемішую заварюю тісто. Сотейник залишається на плиті та на середній температурі, постійно помішуючи випарюю рідину. Тісто збереться в єдину грудочку без вкраплень борошна. Коли на дні утворюється така борошняна кірка, можна знімати.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  3. Тісту даю охолонути так, щоб залишалося гарячим, але можна було торкатися пальцями. Тоді міксером або лопаткою вмішую по 1 яйцю. Останнє яйце обов’язково збовтую в окремій мисці та вливаю потроху, доводжу тісто до потрібної консистенції. Усього мені знадобилося 4 яйця і половина цілого.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  4. Поділяю тісто на дві частини і кожну розподіляю у формі для запікання. Я використовую форму 22 см у діаметрі. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна. Перед випіканням я ще присипала коржі пелюстками мигдалю.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  5. Ось такі коржі у мене вийшли.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом

КРЕМ.

  1. Яйце змішую з цукром, крохмалем або борошном та ваніліном. Потім тонким струмком вливаю молоко і продовжую перемішувати.
  2. Ставлю на вогонь і при безперервному помішуванні заварюю крем до густої консистенції. Коли крем загусне, утвориться пара і з’являтимуться великі бульбашки знімаємо та охолоджуємо.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  3. Розм’якшене вершкове масло збиваю міксером, додаю вершковий сир, ще раз збиваю.
  4. Потім порціями додаю заварну основу і продовжую збивати.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  5. КОНФІТЮР. Вишню розморожую, викладаю на сковорідку разом із соком. Змішую з цукром і кукурудзяним крохмалем, в цей момент холодна вишня не нагріта, якщо буде вже гарячою, то крохмаль піде грудочками. Тепер вмикаю вогонь і постійно помішуючи доводжу вишню до загустіння, потім даю повністю охолонути.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  6. ЗБІРКА. Збираю торт у кільці діаметром 22 см, на дно кладу перший корж і розподіляю по ньому половину ягідного конфітюру.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  7. Заливаю кремом, вирівнюю шар. І викладаю другу частину вишневого конфітюру.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  8. Корж має нерівності і з нижньої сторони такі великі виїмки, які потрібно спочатку заповнити кремом, а тільки потім покласти зверху основного шару крему.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  9. Затягую форму і відправляю в холодильник приблизно на 8 годин для стабілізації крему.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом
  10. Після охолодження верхівку обов’язково присипаю цукровою пудрою, як сніг на Карпатах (звідси й назва торта).Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом

Ось такий красивий та неймовірно смачний наш тортик вийшов у розрізі.Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: готую його інакше, так ніжніше та смачніше виходить, ділюсь класним рецептом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: