Еклери з кремом із пломбіру
Раніше у мене ніяк не виходило приготувати гарні еклери. То тісто падало через 5 хвилин після випікання, то крем надто рідким виходив. Дякую сусідці, яка поділилася золотим рецептом. Тепер мої домашні еклери крутіше, ніж магазинні!
Повітряне та легке тісто у поєднанні з кремом на незвичайній основі. Для його приготування купую ванільний пломбір! Смачніше начинки для випічки і не вигадаєш! Головне – вибрати якісне морозиво, тому не скупіться на цей продукт у магазині, він справді важливий. Розповідаю, як приготувати еклери з кремом із пломбіру!
Інгредієнти:
- Вода 100 мл
- Молоко 110 мл
- Вершкове масло 235 г
- Сіль 0,25 ч. л.
- Цукор 125 г
- Пшеничне борошно 130 г
- Яйце 200 г
- Морозиво 300 г
- Жовтки 3 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 25 г
Приготування:
- Насамперед приготуємо тісто для еклерів. Для цього з’єднайте молоко, воду, сіль, 5 г цукру та 85 г вершкового масла. Нагрівайте інгредієнти, помішуючи, поки вершкове маслоне розтане.
- Зніміть суміш із вогню і введіть борошно. Поверніть тісто на вогонь і готуйте, доки воно не згорнеться в кулю, близько 2 хвилин. Постійно помішуйте інгредієнти.
- Дайте тісту постояти кілька хвилин, а потім введіть яйця по одному, розмішуючи все лопаткою. Повинне вийти блискуче гладке тісто.
- За допомогою кондитерського мішка сформуйте еклери і викладіть їх на лист, застелений пергаментом. Випікайте 10 хвилин в розігрітій до 220 °С духовці, потім 25 хвилин при 180 °С.
- Зніміть еклери з деко, зробіть на дні кожного по 2 отвори і дайте повністю охолонути.
- Ванільний пломбір доведіть до кипіння .
- Збийте жовтки з крохмалем та цукром.
- Акуратно введіть розтоплене морозиво у жовткову суміш, потім перелийте все назад у сотейник. Варіть на середньому вогні до загустіння.
- Перекладіть крем у миску та накрийте його харчовою плівкою в контакт.
- Коли крем буде кімнатної температури, додайте вершкове масло, що залишилося і збийте суміш до однорідної консистенції.
- Перекладіть крем у кондитерський мішок і наповніть еклери.
Еклери виходять досить солодкими, тому я не оздоблюю їх шаром шоколаду, а просто посипаю цукровою пудрою. Однак, якщо ви є справжньою солодкоїжкою, можете спробувати прикрасити десерт шоколадною помадкою.