Французькі заварні булочки з сиром – “Гужеро”

Французькі заварні булочки з сиром - "Гужеро"

Гужеро – чудові на смак французькі заварні булочки з сиром. Цю несолодку випічку винайшли в Бургундії. Її часто подають при дегустації вин.

А у французькому селі Флон-ла-Шапель щороку в травні проходить свято, присвячене цьому делікатесу.

Зараз Гужеро подають і як самостійну  страву, і як закуску до салатів та інших страв. страв.

Складові

  • 1 / 2 ст. води
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г пшеничного борошна
  • 20 г картопляного крохмалю
  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 1 щіпка солі
  • начинка (за смаком)

Приготування

  1. Натерти сир на дрібній тертці.
  2. Змішати крохмаль і борошно вищого гатунку.
  3. Налити в каструлю воду, додати нарізане вершкове масло, посолити і довести  до кипіння.
  4. Всипати  в киплячу воду борошно з крохмалем. Потрібно дуже швидко вимішати масу лопаткою, щоб тісто відстало від стінок каструлі. Вимкнути   вогонь. Енергійно перемішати  . ( роблю це за допомогою міксера)
  5. Додати   по одному яйцю, вимішувати добре ( знову ж таки, краще за допомогою міксера і у вас все вийде) . Воно повинно легко відділятися від посуду. (Тобто ви отримуєте заварне тісто .)
  6. Потім додати   до тіста  тертий сир і перемішати.
  7. Розігріти  духову шафу до 200 градусів.
  8. На деко, посипане борошном, викласти   чайною ложкою або за допомогою кондитерського мішка невеликі кульки. Потрібно врахувати, що булочки при випіканні  збільшуються  в об”ємі.
  9. Випікати 20 хвилин. Після закінчення часу вимкнути духовку, трохи відкривши дверцята і залишити  на 10 хвилин. Потім розрізати  булочки і наповнити   їх начинкою. ( Можна і без начинки, також дуже смачно)

Ідеї ​​для начинки: Сир з додаванням кропу чи іншої зелені , сир з пропущеним через прес часником ; сьомга, ікра   мойви і сирна паста, пережарений фарш з додаванням перчику , цибульки і т.д.  Варіантів дуже багато, головне – пофантазувати.

Смачного!  🙂

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: