Фрикадельки IKEA
від Denzhyttya
26 Січня, 2022
Я відразу побігла купувати потрібні продукти, бо люблю шведські фрикадельки. Зазвичай їх подають з відвареною картоплею, брусницею та ніжним вершковим соусом.
Інгредієнти:
- Фарш із яловичини 500 г
- Свинячий фарш 250 г
- Цибуля 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Яйце 1 шт.
- Панірувальні сухарі 100 г
- Молоко 5 ст. л.
- Вершкове масло 40 г
- Пшеничне борошно 40 г
- Яловичий бульйон 150 мл
- Овочевий бульйон 150 г
- Вершки 150 мл
- Соєвий соус 2 ч. л.
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
- Соняшникова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Змішайте два види фаршу, подрібнені цибулю та часник, панірувальні сухарі, яйце, сіль, перець та молоко. Замісіть основу для фрикадельок. Сформуйте з фаршу невеликі кульки, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2 години.
- Розігрійте на сковороді олію і обсмажте фрикадельки з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Викладіть м’ясні кульки у форму для випікання, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини.
- Щоб приготувати соус, розтопіть на сковороді масло. Помішуючи, додайте борошно, обидва види бульйону, вершки, гірчицю та соєвий соус. Варіть, доки маса не почне густіти.
Цю страву можна готувати як у будній день, так і до свята. Фрикадельки гарні з будь-яким гарніром!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки