Гарячий шоколад як в кав’ярні

Секрет  смаку гарячого шоколаду  в наборі спецій, а також в натуральному якісному какао-порошку. Втім, далі розповім детальніше.

гарячий шоколад

Інгредієнти:

  • молоко 600 мл
  • Тростинний цукор 0,5 скл.
  • Какао-порошок 0,5 скл.
  • кориця 2 шт.
  • ваніль 0,5 шт.
  • гвоздика 7 шт.
  • мускатний горіх 0,25 ч. л.
  • бадьян 1 шт.
  • коріандр 0,5 ч. л.
  • червоний перець мелений  дрібка.

Приготування:

  1. Молоко перелийте в сотейник з товстим дном. Щоб воно не підгоріло, ємність змочіть водою. В молоко додайте палички кориці, стручок ванілі, гвоздику і бадьян, а також коріандр.гарячий шоколад в домашніх умовах
  2. Туди ж відправте чверть чайної ложки мускатного горіха і червоний перець. Додайте в молоко цукор. Перемішайте, доведіть напій зі спеціями до кипіння.
  3. Пересипьте в молоко якісний какао-порошок. Змішайте інгредієнти. Проваріть шоколад ще хвилину-дві, а потім вимкніть вогонь. Видаліть з напою спеції.домашній гарячий шоколад

З даної кількості інгредієнтів у вас вийде 4 порції шоколадного напою. Рекомендую посипати його дрібними зефірками перед подачею. Гарячий шоколад за цим рецептом шалено ароматний і ніжний за текстурою. Це ідеальний напій  для холодних зимових вечорів. Особливо якщо попередньо укутати пледом і включити улюблений серіал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: