Гарячий шоколад як в кав’ярні
від Denzhyttya
10 Жовтня, 2021
Секрет смаку гарячого шоколаду в наборі спецій, а також в натуральному якісному какао-порошку. Втім, далі розповім детальніше.
Інгредієнти:
- молоко 600 мл
- Тростинний цукор 0,5 скл.
- Какао-порошок 0,5 скл.
- кориця 2 шт.
- ваніль 0,5 шт.
- гвоздика 7 шт.
- мускатний горіх 0,25 ч. л.
- бадьян 1 шт.
- коріандр 0,5 ч. л.
- червоний перець мелений дрібка.
Приготування:
- Молоко перелийте в сотейник з товстим дном. Щоб воно не підгоріло, ємність змочіть водою. В молоко додайте палички кориці, стручок ванілі, гвоздику і бадьян, а також коріандр.
- Туди ж відправте чверть чайної ложки мускатного горіха і червоний перець. Додайте в молоко цукор. Перемішайте, доведіть напій зі спеціями до кипіння.
- Пересипьте в молоко якісний какао-порошок. Змішайте інгредієнти. Проваріть шоколад ще хвилину-дві, а потім вимкніть вогонь. Видаліть з напою спеції.
З даної кількості інгредієнтів у вас вийде 4 порції шоколадного напою. Рекомендую посипати його дрібними зефірками перед подачею. Гарячий шоколад за цим рецептом шалено ароматний і ніжний за текстурою. Це ідеальний напій для холодних зимових вечорів. Особливо якщо попередньо укутати пледом і включити улюблений серіал.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки