Горіховий торт з кавовим кремом
від Denzhyttya
14 Липня, 2020
У фільмі «Джулі і Джулія» героїня за рік випробувала всі рецепти французької кухні запропоновані Джулією Чайлд.
Якби я за рік освоїла всі рецепти із книги «Солодке печиво» Дарії Цвек, то певно не пройшла б боком у двері, пише Dzyga (Настя).
Отож, ділимося з Вами рецептом цього надзвичайно смачного торта.
Інгредієнти
Тісто
- яйця курячі 6 шт.
- горіхи 200 г.
- цукор 200 г.
- сухарі 2 ст.ложки
Крем
- масло вершкове 250 г.
- цукор 200 г.
- жовтки яєчні 3 шт.
- борошно 1 ст.ложка
- кава (готовий напій) 5 ст.ложок
Приготування
- З білків збити круту піну, додаючи цукор.( краще збивати білки на водяній бані протягом 15 хв і потім зняти миску з водяної бані, і ще збивати протягом 15 хв . Ви побачите як білки почнуть густішати )
- Вимішати збиті білки з жовтками, меленими горіхами, сухарями і цією масою наповнити змащену жиром і посипану сухарями роз”ємну форму 24 см у діаметрі.
- Пекти в духовці при 200° С протягом 35 хв (так написано в оригінальному рецепті, у мене спікся за 20хв).
- Коли знятий з форми корж охолоне, гострим ножем обережно розрізати його по горизонталі на однакові за товщиною частини.
- Крем приготувати так: у посуді, який вміщений у більший посуд з киплячою водою, збити жовтки з цукром. Коли маса стане пухкою, не припиняючи збивання, додати борошно, каву (попередньо напій треба приготувати з заварної чи розчинної кави і охолодити), а як загусне, зняти з плити і охолодити.
- Масло збити до утворення піни і збивати далі, додаючи по ложці охолодженого крему. Коли маса буде однорідною, перекласти нею коржі і змастити верх і боки торта.
Просочити їх солодкою кавою, перекласти кавовим кремом, і тим же кремом змастити боки і верх торта . Посипати посіченими горіхами.
Джерело:
inlviv.in.ua