Горіховий торт з кавовим кремом

У фільмі «Джулі і Джулія» героїня за рік випробувала всі рецепти французької кухні запропоновані Джулією Чайлд.

Якби я за рік освоїла всі рецепти із книги «Солодке печиво» Дарії Цвек, то певно не пройшла б боком у двері, пише Dzyga (Настя).

Отож, ділимося з Вами рецептом цього надзвичайно смачного торта.

Інгредієнти

Тісто

  • яйця курячі  6 шт.
  • горіхи 200 г.
  • цукор 200 г.
  • сухарі 2 ст.ложки
Крем
  • масло вершкове  250 г.
  • цукор 200 г.
  • жовтки яєчні 3 шт.
  • борошно 1 ст.ложка
  • кава (готовий напій) 5 ст.ложок
Приготування
  1. З білків збити круту піну, додаючи цукор.( краще збивати білки на водяній бані протягом 15 хв і потім зняти миску з водяної бані, і ще збивати протягом 15 хв . Ви побачите як білки почнуть густішати )
  2. Вимішати збиті білки  з жовтками, меленими горіхами, сухарями і цією масою наповнити змащену жиром і посипану сухарями роз”ємну форму  24 см у діаметрі.
  3. Пек­ти в духовці при 200° С протягом 35 хв (так написано в оригінальному рецепті, у мене спікся за 20хв).
  4. Ко­ли знятий з форми корж охолоне, гострим но­жем обережно розрізати його по горизонталі на однакові за товщиною частини.
  5. Крем приготувати так: у посуді, який вміще­ний у більший посуд з киплячою водою, зби­ти жовтки з цукром. Коли маса стане пух­кою, не припиняючи збивання, додати борош­но, каву (попередньо напій треба приготувати з заварної чи розчинної кави і охолодити), а як загусне, зняти з плити і охо­лодити.
  6. Масло збити до утворення піни і зби­вати далі, додаючи по ложці охолодженого крему. Коли маса буде однорідною, переклас­ти нею коржі і змастити верх і боки торта.

Просочити  їх солодкою кавою, перекласти кавовим кре­мом, і тим же  кремом змастити боки і верх торта . Посипати посіченими горіхами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: