Готую за бабусиним рецептом. Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом

Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом готується просто та швидко, з невеликого набору продуктів. Головне, використовувати лише якісні вершки, жирне вершкове масло.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт
  • ванілін до смаку
  • цукор, 150 г
  • крохмаль кукурудзяний, 60 г
  • масло вершкове, 160 г
  • молоко, 500 мл

Для тіста необхідно:

  • молоко та вода по 100 мл
  • сіль щіпка
  • масло вершкове, 80 г
  • яйця, 4 шт
  • борошно, 120 г

Приготування:

  1. Для крему змішуємо всі продукти, крім вершкового масла і варимо на невеликому вогні до загустіння. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, підходить і картопляний або навіть борошно.
  2. Залишаємо крем охолоджуватися і виймаємо вершкове масло з холодильника розм’якшуватися.
  3. Для тіста змішуємо воду з молоком, щіпкою солі та вершковим маслом. Коли масло повністю розтане, знімаємо з плити і всипаємо борошно.
  4. Масу вимішуємо лопаткою, доки вона не стане теплою.
  5. Вводимо по 1 яйцю, щоразу ретельно вимішуючи, щоб тісто стало гладким і однорідним.
  6. Тісто ділимо на 2 частини, розкочуємо в коржі і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
  7. Випікаємо при 200 градусах близько 10-15 хвилин.
  8. Коржі остудити, обрізати краї і ділити кожен на 4 частини.Готую за бабусиним рецептом. Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом
  9. Вершкове масло збиваємо міксером і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності і пишності.
  10. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, боки та верх також обмазуємо.Готую за бабусиним рецептом. Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом
  11. З обрізків робимо крихту. Змішуємо з пелюстками мигдалю або будь-якими горішками та обсипаємо верх і боки.
  12. Відправляємо торт у холодильник на кілька годин, щоб він настоявся та просочився.
    Готую за бабусиним рецептом. Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом

Найніжніший десерт до чаю та кави, просто дуже м’яке та кремове, вершкове диво.Готую за бабусиним рецептом. Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: