Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М’ясний хлібець для бутербродів

Вдала та смачна заміна магазинній ковбасі та шинці! Виходить по-домашньому смачно та без будь-якої хімії!

Нам знадобиться для форми 20 x 10 x 11 см:

  • Свинина – 1 кг.
  • Куряче філе – 700-750 г.
  • Сіль  – 2 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1 ч.л.
  • Солодка паприка – 1,5 ч.л.
  • Мелений лавровий лист – 1/4 ч.л.
  • Сушений часник – 0,5 ч.л.
  • Червоний перець (за смаком)
  • Мускатний горіх – 1 ч.л.
  • Картопляний крохмаль – 1,5 ст.л.
  • Вода – 150 мл.
  • Сметана – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Свинину та куряче філе перебиваємо у фарш за допомогою блендера або м’ясорубки. М’ясо краще брати з жирком, свиняча грудинка з гарним м’ясним прошарком підійде ідеально. Фарш перекладаємо у зручну ємність для змішування.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів
  2. Додаємо спеції: солодку паприку, сухий часник, мускатний горіх, червоний перець, мелений лавровий лист, сіль, чорний мелений перець та картопляний крохмаль.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів
  3. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо до повної однорідності.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів
  4. Масу перекладаємо у форму і ретельно утрамбовуємо. Форма будь-яка підійде, я використовую металеву для хліба. Якщо ви використовуєте силіконову або скляну, її потрібно змастити маслом.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів
  5. Зверху змащуємо тонким шаром сметани та відправляємо запікатись у духовку на 1 годину при температурі 150 градусів.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів
  6. Через годину дістаємо, щільно накриваємо фольгою і запікаємо ще 1 годину за тієї ж температури – 150 градусів.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів
  7. Після запікання остудити до кімнатної температури, а потім прибирати в холодильник на 8-10 годин. Закуска добре тримає форму, не кришиться і не розвалюється! Ми її ще м’ясним хлібом називаємо.Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів

М’ясна нарізочка виходить чудова! На шматочку житнього домашнього хліба з помідором, та зеленою цибулькою, справжня смакота!Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів

Обов’язково готуйте і пробуйте, нічого складного в рецепті, а результат просто чудовий!Готую замість магазинної ковбаси та шинки! М'ясний хлібець для бутербродів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: