Хрусткий «Наполеон». Цікавий рецепт
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
Рецепт відмінний! Пекла по ньому торт, вийшло шалено смачно!
Коржі можна спекти заздалегідь, вони до просочення вийдуть сухі і спокійно полежать в приміщенні . Просто залиште стопкою на дошці.
Для Наполеона я зазвичай готую заварний крем, але в цей раз приготувала інший, на основі згущеного молока. Цей новий варіант сподобався мені набагато більше, та й крем готується легше і швидше. Спробуйте.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 430 гр
- Холодне вершкове масло – 270 гр
- Вода – 170 мл
- Оцет столовий – 20 мл
- Сіль – щіпка
Для крему:
- Розм’якшене вершкове масло – 400 гр
- Банка згущеного молока – 1 шт.
Приготування:
- Для тіста просіюємо борошно, додаємо сіль і порізане кубиком холодне масло.
- Порубати до стану дрібної крихти ножем. Змішати воду з оцтом і додати до борошна і масла.
- Скачуємо шар тіста, обертаємо його в плівку і прибираємо на 30 хвилин в в холодильник. Потім притрусити борошном поверхню і розгортаємо тісто в квадратний пласт близько 1 см завтовшки. Складаємо тісто конвертом.
- Знову розгортаємо і знову складаємо. Повторюємо складання 4 рази, потім знову прибираємо в холодильник на 1 годину.
- Тісто розділити на 8-9 частин. Тримати тісто, яке не знаходиться в роботі, в холодильнику.
- Розкачуємо тонко, майже до прозорості, наколюємо в декількох місцях і випікаємо коржі при 200 С до золотистого кольору.
- Для крему збиваємо масло до пишності. Додаємо згущене молоко і знову збиваємо.
- Кожен корж промазуємо кремом тонким шаром, фактично тільки для склеювання.
- Нерівні краї коржів обрізаємо і кришимо.
- Прикрашаємо торт крихтою.
- Ми залишаємо просочитися на кілька годин в холодильнику.
- Зверху можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya