Мариновані сливи з часником: відмінний гарнір до будь-якої страви

Слива є відмінним гарніром до будь-яких страв, так як надає їм пікантність. Подайте на святковий стіл нереально апетитні мариновані сливи!

Інгредієнти:

  • Слива 2 кг
  • Часник 16 зуб.
  • Вода 750 мл
  • Цукор 300 г
  • Оцет 9% 100 мл
  • Гвоздика 3 шт.
  • Чорний перець (горошком) 6 шт.

Приготування:

  1. Підготуйте сливи. Вони повинні бути не переспілі і злегка тверді. Вимийте їх і видаліть кісточки. Краще зробіть надріз збоку, але до кінця не дорізайте. Вставте замість кісточки невеликий зубчик часнику.
  2. Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть її до кипіння. Додайте гвоздику, перець, цукор і столовий 9% -ний оцет. Проваріть маринад 2 хвилини.
  3. Стерилізуйте банки. Викладіть в них підготовлені сливи. Залийте їх киплячим маринадом до верху.
  4. Дайте постояти годину. Після закінчення часу акуратно злийте маринад назад в каструлю.
  5. Закип’ятіть маринад знову. Повторно залийте ним сливи. Тепер залиште їх на ніч.
  6. З ранку знову злийте маринад в каструлю. Доведіть до кипіння.
  7. І ось в останній раз розлийте маринад по банках. Відразу ж закатати кришками.
  8. Переверніть банки догори дном. Загорніть в ковдру і дайте охолонути.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: