Ідеальний сніданок або перекус: турецькі здобні булочки

  • Готують їх з дріжджового тіста, а при формуванні рясно змащують вершковим маслом.

Такі булочки ідеально підійдуть до сніданку, їх можна взяти на роботу або покласти дітям до школи для перекусу. Готують їх з дріжджового тіста, а при формуванні рясно змащують вершковим маслом.

Інгредієнти:

  • 400-450 грамів борошна
  • 180 мл молока
  • 6 грамів сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 80 мл рослинної олії
  • 3 столові ложки цукру
  • 1,5 чайні ложки солі
  • 50 г розм’якшеного вершкового масла
  • для змазування жовток+молоко
  • цукор для посипання

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Дріжджі розвести в 50 мілілітрах теплого молока з додаванням 1 чайної ложки цукру, перемішати. Накрити серветкою і залишити на 15 хвилин, щоб піднялася “шапочка”.
  2. Просіяти борошно і додати в нього молоко, яке залишилося, цукор, сіль, масло та опару. Замісити еластичне тісто. Залишити тісто в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
  3. Тісто обім’яти та розділити на 10-12 частин. Кожну кульку розкотити в овал, товщиною 3 мм, зробити кілька надрізів уздовж, не дорізуючи по 0,5 см до країв. Змастити овал, з допомогою пензлика, рясно м’яким вершковим маслом і присипати цукром. Згорнути овал по діагоналі в рулет, а потім скрутити в “равлика”. Залишити булочки хвилин на 10 хвилин.
  4. Змастити булочки жовтком, змішаним з невеликою кількістю молока і відправити в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Випікати до золотистої скоринки.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: