Із звичайного буряка готую смачну закуску

Збільшуйте інгредієнти, інакше доведеться робити другий захід! У холодильнику зберігається кілька днів, тому можна запастися апетитною і корисною стравою про запас. Виручить, коли раптом захотілося перекусити.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 кг,
  • морква – 0,5 кг.,
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг.,
  • олія соняшникова – 1/2 скл.,
  • сіль за смаком,
  • ізюм – жменя,
  • томатна паста – 1 стол. л.,
  • оцет стол. 9% – 2 чайн. ложки

Приготування:

  1. Буряк вимити, очистити, натерти на середній тертці.
  2. З морквою зробити те ж саме.
  3. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарізати півкільцями.
  4. У товстостінній посуді розігріти олію без запаху, покласти буряк, потушкувати на маленькому вогні 10 хвилин.
  5. До буряка покласти моркву, перемішати. Тушкувати 10-15 хвилин. Тепер – черга цибулі.
  6. Тушкувати овочі під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки вони не стануть одного кольору. Посолити за смаком.
  7. Додати Изюм (перебрати від сміття, помити, обсушити). Можна покласти чорнослив, попередньо замочений і порізаний, але ізюм – обов’язково.
  8. Через 15 хвилин влити столовий оцет.
  9. Покласти повну столову ложку томатної пасти.
  10. Пару хвилин прогріти овочі, вимкнути вогонь. Якщо хтось любить гостріше, може видавити часник через прес.
  11. Почекати, поки закуска з буряка охолоне і можна подавати на стіл.

Із звичайного буряка готую смачну закуску

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: