Картопля по-королівськи, за таку страву вас чоловік зацілує

Чоловіки просто в захваті від картоплі по-королівськи.

Це не просто запечена картопля! Це картопля, яка запечена під соусом в “рукаві”.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • часник – 2-3 зубчики
  • зелень (у мене це петрушка, кріп і цибуля) – за смаком
  • соняшникова олія – 3,5 столових ложок
  • спеції (сіль, перець і інші) – за смаком

Приготування:

  1. Картоплю миємо, витираємо, сушимо. Намагайтеся підбирати картоплю однакового розміру, щоб вона приготувалася одночасно. Якщо картопля великого розміру – її краще розрізати навпіл.
  2. Обов’язково зробіть проколи в кожній картоплі в 3-4 місцях.
  3. Часник пропустимо через прес і дрібно нарізаємо зелень.
  4. Соус готуємо в окремій ємності. Для цього змішаємо соняшникову олію, часник, зелень, різні приправи для картоплі, сіль і перець.
  5. Отриманою сумішшю заливаємо картоплю і поміщаємо в “рукав” і міцно його зав’язуємо з обох боків.
  6. Картоплю поміщаємо в розігріту духову шафу. Рекомендована температура – 200 градусів. Час приготування залежить від розміру картоплі і індивідуальних особливостей духовки.
  7. Готовність перевірте вилочкою. Готову картоплю залиште постояти у вимкненій теплій духовці ще хвилин 7-8.
  8. Потім дуже смачно подати картоплю з м’ясом, рибою, овочами або улюбленим салатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: