Картопляні котлети на сковороді: доступно та швидко
Цікаво, що іноді ти починаєш готувати знайому страву, а в результаті отримуєш щось зовсім інше. Приблизно так і сталося, коли нам захотілося зразів. Я начистила картоплі та поставила її варитися. А потім зрозуміла, що начинки немає. Йти до магазину бажання не було. Ось я й вирішила викрутитися по-своєму та посмажила картопляні котлети на сковороді.
Несподівано для всіх пюре в панировці виявилося дуже нічого. Так ця експериментальна страва увійшла до мого списку швидкого і ситного перекушування. До того ж, вийшло дуже бюджетно. Думаю, картопля, яйце і трохи олії практично завжди є на кухні. Борошно можна замінити на манку, тоді вийде навіть ніжніше. А сухарі для панування найкраще приготувати самому із сухого хліба.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі – 90 г
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Зелень – 5 г
- Соняшникова олія – 4-6 ст. л.
- Сіль за смаком
Приготування:
- Доведіть воду до кипіння. Очистіть картоплю, наріжте часточками і відправте в окріп. Додайте лавровий лист, горошки перцю, гілочку зелені (на власний смак) і посоліть. Варіть під кришкою до готовності.
- Злийте рідину з готової картоплі і дайте їй повністю охолонути. Потім розімніть у пюре, додайте яйце і вершкове масло кімнатної температури, перемішайте. Всипте борошно і доведіть масу до однорідності.
- Наберіть столову ложку картопляної маси та сформуйте з неї котлету. Обваляйте заготівлю в панірувальних сухарях. Те саме проробіть з рештою тіста.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Смажте котлети на середньому вогні до золотистого кольору. Підливайте олію у міру необхідності.
Ці прості овочеві котлети доводять, що приготувати вечерю можна з мінімуму інгредієнтів. Найкращим доповненням до страви стане сметанний соус. Також смажена картопля непогано поєднується з гостренькою аджикою. На мою думку, чудова альтернатива набридлому пюре. Як гадаєте?