Картопляні троянди з фаршем: рецепт їстівного букета
від Denzhyttya
21 Травня, 2022
Вважаю, що ця страва гідна справжнього бенкету. Незважаючи на розкішну подачу, складається закуска лише з трьох основних інгредієнтів. При цьому картопля є ще й декоративним елементом. Тонко нарізані скибочки схожі на жовті пелюстки троянд. Особливо чарівно вони виглядають, коли підрум’яняться в духовці, а краї злегка підпікаються. Щоб ви змогли подарувати такий букет рідним, ось вам покроковий рецепт.
Інгредієнти:
- Картопля – 6-7 шт.
- Курячий фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю і наріжте гострим ножем на тонкі пластинки завтовшки 1 мм. Для зручності можна використовувати спеціальну тертку. Краєчки картоплі відкладіть убік.
- Складіть скибочки в глибоку миску, посипте сіллю і полийте соняшниковою (або оливковою) олією. Добре перемішайте, щоб заправка розподілилася рівномірно.
- Натріть краєчки картоплі на дрібній тертці і змішайте з фаршем. Туди ж відправте подрібнену цибулю, сіль та перець. Вимішайте фарш руками до однорідності.
- Розділіть фарш на 6 частин та скачайте з них кульки. Викладіть їх на лист, застелений пергаментним папером. Викладіть на дошку 5-6 скибочок картоплі злегка внахлест і закрутіть у трубочку. Бутон, що вийшов, помістіть в центр кульки з фаршу.
- Тепер викладіть картопляні пелюстки з боків кульки так, щоб заготівля нагадувала троянду. Занадто великі скибочки можна розрізати навпіл. Відправте квіти в розігріту до 180 градусів духовку на 25-27 хвилин.
Такі картопляні бутони навіть їсти шкода. Але привабливий аромат швидко розвіє ці думки. Щоб страва стала ще ефектнішою, викладіть кожну трояндочку на окрему тарілку, а навколо розмістіть квіти з овочів та зелень. Упевнена, навіть у ресторанах ви не зустрінете такої подачі. Яка вам ідея?
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки