Картоплю смажу тепер тільки так
від Denzhyttya
21 Грудня, 2020
Скоринка виходить найсмачніша! Подаю з солоними огірочками або капусточкою. Повірте, аромат буде стояти такий, що на обід довго збирати домочадців не доведеться. Можна посипати зеленою цибулькою і петрушкою.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 1/4 пачки
- Олія – 1/3 склянки
- Часник – 2 головки
- Сіль і перець за смаком
Приготування:
- Я беру дрібну-дрібну картоплю, але можна велику порізати. Картоплю очистити від шкірки, покласти в холодну воду і довести до кипіння. Як тільки почне кипіти – зняти з вогню і дати постояти в окропі 5 хвилин. Далі злити воду.
- У сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо вершкове. Весь секрет страви в змішуванні двох видів олій. Скоринка від цього у картоплі виходить дивно смачною і ароматною!
- Викладаємо на сковороду картоплю, накриваємо кришкою і смажимо хвилин – 10-15 на середньому вогні. Я через кожні 2-3 хвилини струшую сковороду (із закритою кришкою) щоб картопля прожарювалась рівномірно.
- Хвилин через 10-15 кришку знімаємо і додаємо пропущений через прес часник (можна дрібно порізати) прямо в масло, туди ж сіль і перець. Смажимо ще хвилин 5.
Смачного!