Картоплю смажу тепер тільки так

Скоринка виходить найсмачніша! Подаю з солоними огірочками або капусточкою. Повірте, аромат буде стояти такий, що на обід довго збирати домочадців не доведеться. Можна посипати зеленою цибулькою і петрушкою.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Масло вершкове – 1/4 пачки
  • Олія – ​​1/3 склянки
  • Часник – 2 головки
  • Сіль і перець за смаком

 Приготування:

  1. Я беру дрібну-дрібну картоплю, але можна велику  порізати. Картоплю очистити від шкірки, покласти в холодну воду і довести до кипіння. Як тільки почне кипіти – зняти з вогню і дати постояти в окропі 5 хвилин. Далі злити воду.
  2. У сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо вершкове. Весь секрет страви в змішуванні двох видів олій. Скоринка від цього у картоплі виходить дивно смачною і ароматною!
  3. Викладаємо на сковороду картоплю, накриваємо кришкою і смажимо хвилин – 10-15 на середньому вогні. Я через кожні 2-3 хвилини струшую сковороду (із закритою кришкою) щоб картопля прожарювалась рівномірно.
  4. Хвилин через 10-15 кришку знімаємо і додаємо пропущений через прес часник (можна дрібно порізати) прямо в масло, туди ж сіль і перець. Смажимо ще хвилин 5.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: