4 варіанти сімейної вечері для будь-якого бюджету

Що приготувати на вечерю? Пропоную Вам чотири варіанти, вибирайте.

Риба з картоплею, запечена в духовці.

Інгредієнти:

  • філе риби (за рецептом лосось, можна замінити горбушею) – 1 кг
  • картопля – 4-5 шт
  • помідори чері – 6-8 шт
  • стебло селери
  • цибуля
  • суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль
  • оливкова олія – ​​4-5 столові ложки

Приготування:

  1. Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на пів години.
  2. Помідори розрізати на 4 частини, цибулю півкільцями, селеру тонкими шматочками поперек.
  3. Картоплю відварити в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, почистіть і наріжте круглими скибочками.
  4. У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкову олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
  5. Розподіліть все на деко з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.

Картопля запечена з сосисками.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Сосиски 6 шт
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 5 ст. ложок
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Картоплю нарізати на дві частини і розташувати на деко змащеному попередньо рослинною олією, залишаючи між картоплею  відстань для вставки з сосисок. Картоплю зверху посолити і поперчити за смаком, змастити майонезом і посипати тертим сиром.
  2. Помістити картоплю в розігріту духовку і запікати 20 хв при температурі 180 градусів.
  3. Готуємо сосиски, порізати їх навпіл, верхівки кожної розрізати хрест на хрест.
  4. Дістаємо картоплю, і додаємо до неї сосиски. Змащуємо ще раз майонезом і посипаємо сиром. Розміщуємо знову в духовку і готуємо ще 10 хв при температурі 200 градусів.

Супер рибний пиріг «Черепашка» – смак підкорить будь-якого.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Борошно – 7 ст. ложок
  • Кефір – 1 ст
  • Яйця – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Рибні консерви – 1 шт
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Змастити маслом форму для запікання, викласти тонко нарізані кружечки картоплі.
  2. Зверху картоплі покласти нарізану кільцями цибулю, а поверх цибулі  – рибу, розім’яту виделкою.
  3. Приготувати тісто: збити яйця з борошном, кефіром, сіллю і содою.
  4. Залити пиріг приготованим тістом.
  5. Розігріти духовку до 180 градусів, прибрати пиріг в духовку, випікати близько 30 хвилин.

Картопляна запіканка з фаршем та сиром

Інгредієнти:

Для пюре:

  • Картопля (середній) – 10 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком

приправи:

  • Паприка мелена – щіпка
  • Куркума – щіпка
  • Перець чорний мелений – щіпка
  • Часник – 2-3 зубчики

Для начинки:

  • Фарш (свинина з яловичиною) – 500-600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 цибулини
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 4 стіл. ложки
  • Сіль, базилік, перець – за смаком

Приготування:

  1. Для початку, відварюємо картоплю і відразу робимо пюре, додавши молоко, вершкове масло, дрібно порубаний часник і приправи.
  2. Далі обсмажуємо фарш до готовності, з дрібно нарізаною цибулею і додаємо сіль зі спеціями.
  3. Наступним кроком, натираємо на тертці сир.
  4. Тепер, викладаємо у форму для запікання половину пюре, потім половину тертого сиру, а потім і весь фарш. Сир  викладаємо поверх фаршу і зверху  пюре, яке залишилося . Поверхню змащуємо сметаною.
  5. Запікаємо в духовці, при 220 градусах до тих пір, поки верх добре не зарум’яниться. (Подавати на стіл – посипавши зеленню).

Тепер наша картопляна запіканка з фаршем та сиром готова!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: