Коли хочеться теплого і ароматного супу: 7 найкращих рецептів

  • Це — дуже смачно!
Коли взимку хочеться теплого і ароматного супу: 7 найкращих рецептів

Повірте, перші страви — це не тільки борщ або овочевий суп. Супи можуть бути дуже смачними та поживними. Особливо, якщо ви приготуєте один з цих.

Суп з капустою та свининою

Інгредієнти:

  • 500 гр. свинини
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 3 зубчики часнику
  • 1 невелика зелена капуста
  • 6-8 ст. курячого або овочевого бульйону
  • 2 ч. л. імбиру
  • 1 ч. л. кунжутної олії

Приготування:

  1. Свинину поріжте маленькими кубиками, покладіть у велику каструлю і обсмажуйте 5-6 хвилин. Потім перекладіть її в тарілку.
  2. В ту ж каструлю влийте олію і додайте цибулю, обсмажуйте 5 хвилин. Додайте моркву, часник і тушкуйте ще 2 хвилини, періодично помішуючи. Додайте капусту, бульйон, імбир, приготовану свинину і перемішайте.
  3. Готуйте до закипання. Потім зменшіть вогонь до середнього рівня, накрийте кришкою та готуйте ще 15 хвилин. Додайте спеції і кунжутну олію.

Крем-суп з броколі і бобів

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 середня цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1/4 ст. сухого білого вина
  • 1 банка білої квасолі
  • 3 ст. овочевого бульйону
  • 500 гр. броколі
  • 2 склянки шпинату
  • кілька гілочок петрушки
  • 1/4 ч. л. дрібної морської солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю

Приготування:

  1. Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на повільному вогні і обсмажте цибулю протягом 5 хвилин. Додайте часник і тушкуйте 1 хвилину. Потім влийте біле вино, перемішайте і готуйте до випаровування вина. Додайте квасолю, перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
  2. Овочевий бульйон вилийте в каструлю і поставте на середній вогонь, додайте броколі, шпинат, петрушку, сіль і перець і накрийте кришкою. Варіть на повільному вогні 5 хвилин або поки броколі не стане яскраво-зеленою.
  3. Змішайте в блендері дві суміші до однорідності.

Італійський ковбасний суп

Інгредієнти:

  • 200 гр. свинної ковбаси
  • 1/2 нарізаної кубиками червоної цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 2 стебла селери
  • 1 ст. дрібних макаронів
  • 6 ст. курячого бульйону
  • 1 банка томатної пасти
  • 1 ч. л. сушених італійських трав
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Поставте велику каструлю з товстим дном на вогонь, додавши трохи олії. Нарізану кубиками ковбасу додайте в каструлю і обсмажуйте до рум’яного кольору, а потім перекладіть її в окрему ємність.
  2. На ту ж сковороду викладіть цибулю, часник і селеру, нарізані дрібними кубиками. Обсмажуйте до рум’яного кольору. Додайте макарони, томатну пасту, курячий бульйон, спеції і ковбасу.
  3. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть на повільному вогні, поки макарони не стануть м’якими.

Овочевий рамен

Інгредієнти:

  • 3 ст. овочевого бульйону
  • 2 ст. води
  • 1 упаковка локшини рамен
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 зубчик часнику
  • невеликий корінь імбиру
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. кунжутної олії
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. гострого соусу
  • 1/4 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 середнє цукіні
  • 1 середня морква
  • 3/4 ст. грибів
  • зелень

Приготування:

  1. Спочатку підготуйте цукіні і моркву. Їх треба помити, очистити і нарізати спеціальною насадкою для локшини — спірулайзером.
  2. Поставте каструлю з водою на середній вогонь до закипання. Відваріть локшину і перекладіть її в окрему миску. В цій же воді бланшируйте моркву протягом 3-5 хвилин.
  3. За цей час розігрійте сковороду і обсмажте гриби з цибулею, потім додайте подрібнені часник і імбир. Додайте овочевий бульйон і воду, соус, гірчицю, мед, кунжутну олію і перемішайте. Проваріть до закипання.
  4. Тепер готуємо суп: в миски розлийте бульйон, додайте локшину, моркву, цукіні і засмажку.

Томатно-базиліковий суп

Інгредієнти:

  • 500 гр. стиглих помідорів, розрізаних навпіл
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 3 цибулини, нарізані кубиками
  • 6 зубчиків часнику
  • 1/4 ч. л. червоного перцю
  • 1 банка томатної пасти
  • 150 гр. базиліка
  • кілька гілочок чебрецю
  • 4 ст. курячого бульйону
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко застеліть папером.
  2. Акуратно перемішайте помідори з 1/4 склянки оливкової олії і викладіть на деко в один шар. Посипте сіллю і перцем. Запікайте 45 хвилин.
  3. У великому сотейнику розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю, часник, спеції. Обсмажуйте близько 10 хвилин. Додайте томатну пасту, базилік, чебрець, запечені помідори і курячий бульйон. Доведіть суп до кипіння і варіть 40 хвилин без кришки.
  4. Потім перекладіть його в блендер і перебийте до однорідної маси.

Угорський грибний суп

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. олії
  • 2 нарізані цибулини
  • 250 гр. нарізаних печериць
  • 2 ст. курячого бульйону
  • 1/2 ст. білого вина
  • трави і спеції за смаком
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 3 столові ложки борошна

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю і гриби на вершковому маслі на середньому вогні, поки цибуля не стане м’якою і прозорою, близько 15 хвилин.
  2. Додайте спеції, зелень, курячий бульйон, соєвий соус і біле вино. Доведіть до кипіння і варіть, поки рідина не зменшиться вдвічі.
  3. У маленькій мисці збийте борошно і молоко до однорідної маси. Додайте цю суміш у суп і варіть, поки суп не загусне. Подавайте зі сметаною.

Тайський суп з гарбуза і кокоса

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 середня цибулина, подрібнена кубиками
  • 600 гр. нарізаного кубиками гарбуза
  • 500 гр. картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 ст. тайської червоної пасти карі
  • 3 ст. курячого бульйону
  • 400 мл кокосового молока
  • 2 ст. л. несолоного смаженого арахісу
  • 2 ст. л. свіжого листя коріандру
  • 2 чайних ложки соку лайма

Приготування:

  1. Нагрійте олію в каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю і готуйте протягом 5 хвилин або поки цибуля не стане м’якою. Додайте гарбуз і картоплю, очищені і нарізані кубиками, і варіть близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте часник, пасту карі і готуйте 3-4 хвилини.
  2. Потім залийте все бульйоном, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 15 хвилин. Зніміть кришку і дайте суміші проваритися ще 20-25 хвилин або поки овочі не стануть м’якими.
  3. Потім збийте суп у блендері до однорідності. Перебитий суп поставте ще раз на вогонь і додайте кокосове молоко. Готуйте, час від часу помішуючи, протягом 5-6 хвилин.
  4. Поки суп готується, змішайте в невеликій мисці подрібнений на крихти арахіс, коріандр і сік лайма. Розлийте суп по тарілках і подавайте, посипавши зверху арахісовою сумішшю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: