Купую курячу грудку і готую таку страву замість котлет і відбивних
від Denzhyttya
22 Березня, 2021
З курячого філе можна зробити велику кількість різних страв і закусок. Особливо смачно виходять страви, запечені в духовці, можна з грибами, овочами та іншими добавками.
Інгредієнти:
- куряче філе, 2 – 3 шт;
- яйця, 2 шт;
- сіль, перець, спеції;
- чебрець, каррі;
- вершки, 150 мл;
- олія соняшникова рафінована, 3 – 4 ст.л;
- помідор, 1 шт;
- зелень.
Приготування:
- М’ясо промиваємо, просушуємо паперовими рушниками і ріжемо невеликими шматочками.
- Порада: можна запікати в порційних формочках з фольги або у великій формі. Як вам більше подобається.
- Викладаємо м’ясо в форму.
- Для соусу змішуємо вершки – беріть будь-якої жирності, можна і не жирні. До вершків додаємо яйця, спеції, ароматні трави і все, що вам до смаку. Не завадять і гострі приправи, якщо ви так любите.
- Додаємо олію і перемішуємо вінчиком до однорідності.
- Заливаємо соусом м’ясо, зверху викладаємо кружечки помідора.
- Запікаємо 30 – 40 хвилин при 180 градусах. Може у вас час запікання буде більший, головне, щоб м’ясо підрум’янилося.
При подачі посипаємо нарізаною зеленню, можна ще часничком, ароматними травами. Дуже добре поєднується страва з відвареною картоплею, рисом, салатами.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки