Квас по-домашньому: як приготувати квас в домашніх умовах?

Про квас з бочки ходять легенди, багато хто пам’ятає його різкий аромат, приємний, освіжаючий смак з помірною солодкістю. Але приготувати його вдома виходить не у всіх. Зазвичай домашній квас кислуватий, але цей рецепт допоможе вам згадати справжній смак квасу. У домашніх умовах на цю процедуру потрібно 6 годин, тобто менше доби.

Інгредієнти:

  • вода – 5 л
  • цукор – 500 гр
  • дріжджі в гранульованому вигляді – 6 гр
  • цикорій – 40 гр
  • лимонна кислота – 1 ч л

Приготування:

  1. Розміщуємо в ємності воду, додаємо цукор.
  2. Додаємо цикорій і ставимо на вогонь, при закипанні всипаємо лимонну кислоту.
  3. Відразу виключаємо і залишаємо охолоджуватись.
  4. Коли суміш охолоне, додаємо дріжджі і даємо настоятися близько 4 годин під марлевим укриттям.
  5. Якщо хочете отримати більш різкий напій, залиште ємність в прохолодному місці на ніч.
  6. Як тільки зверху з’являється пінка, можна поставити охолоджуватися і вживати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: