Мама навчила маринувати солянку на зиму: 5 років так готую, не лишається до весни
від Denzhyttya
23 Серпня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися смачною заготівлею на зиму “Солянка з грибочками та капустою”, її ніколи не буває багато. Виходить універсальна заготівля, хоч так їж замість салату або закуски, хоч у супи додай, а також у пиріжки вже готова найсмачніша начинка і голову ламати не доведеться з чим спекти.
Інгредієнти:
- Гриби відварені – 1-1,5 кг.
- Капуста свіжа – 1,5 кг.
- Помідори – 1 кг.
- Цибуля – 0,5 кг.
- Морква – 0,5 кг.
- Соняшникова олія – 100-200 мл.
- Вода – 500 мл.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет 9% – 5 ст.л.
Приготування:
- Підготуємо всі інгредієнти: цибулю поріжемо чверть кільцями, моркву натремо на тертці, капусту поріжемо соломкою і злегка перетремо, свіжі помідори очистимо від шкірки і поріжемо кубиками. Гриби відварюємо у підсоленій воді, можна це зробити заздалегідь.
- Смажимо на сковороді до напівпрозорості цибулю, потім додаємо моркву і смажимо ще 2-3 хвилини.
- У відповідну каструлю відправляємо капусту, обсмажену цибулю та моркву, помідори.
- Вливаємо воду, додаємо сіль, цукор, перець горошком, лавровий листок і ставимо тушкуватись на 50 хвилин.
- Після додаємо підготовлені гриби і тушкуємо ще 10 хвилин, потім додаємо 5 столових ложок 9% оцту, перемішуємо і через 2 хвилини вимикаємо вогонь.
- Розливаємо по стерелізованих банках і закриваємо стерилізованими кришками, ставимо під ковдру до повного охолодження (я банки з грибами не перевертаю догори дном).
- Примітка. Заготівлі з грибами не можна пастеризувати, тільки стерелізувати. Після обробки потрібно добре закрутити або закатати кришку, укутати ковдрою.
Спробуйте приготувати, і я впевнена, що ви гідно оціните цю заготівлю.
Джерело:
zhyttia.com.ua