Мариновані сливи на зиму : декілька способів приготування

Мариновані сливи на зиму : декілька способів приготування

Найкращий сорт для  маринування слив – ” Угорка”.

Мариновані сливи на зиму без стерилізації

Складові:

  • Слива (тверда) – 2,5 кг;
  • Часник – 8 головок;
  • Перець червоний (гострий) – 1 шт .;
  • Перець духмяний (горошок) – 7 шт .;
  • Зелень петрушки – 0,5 пучка;
  • Оцет 9% – 5 ст. л.;
  • Базилік (фіолетовий) – 0,5 пучка;
  • Цукор – 6 ст. л .;
  • Сіль (велика) – 2 ст. л .;
  • Вода (питна) – 3 л.
  • Рецепт маринованих слив без стерилізації

  1. Часник ділимо на зубчики і очищаємо. Кількість зубчиків повинна відповідати кількості слив. Великі зубчики можна розрізати на рівні половинки.
  2. Сливи обполіскувати водою. Зверху робимо невеликий надріз для видалення кісточки. Видаляємо кісточку і заповнюємо сливу часником.
  3. На дно стерилізованих банок кладемо запашний перець, шматочки гострого перцю, гілочки петрушки і базиліка. Заповнюємо банки сливами з часником. Зверху кладемо гострий перець і кілька гілочок петрушки.
  4. Заливаємо сливи тількиокропом. На таку кількість слив знадобилося близько 3-х літрів води, 2 банки = 1,5 літра і 1 банка = 0,25 літра. Даємо настоятися близько 30-35 хвилин.
  5. Потім зливаємо маринад в каструлю. Для цього зручно використовувати спеціальні кришки з отворами. Всипаємо цукор і сіль. Даємо маринаду закипыти і тільки в самому кінці додаємо оцет. Перед початком консервування додаємо оцет та кілька гілочок базиліка.
  6. Як тільки маринад закипить, розливаємо його по банкам. Накриваємо стерилізованими кришками і закочуємо.
  7. Охолоджуємо банки при кімнатній температурі в перевернутому вигляді. Слива маринована з часником зберігається в прохолодному приміщенні довгий час.

Слива в маринаді з яблучним оцтом

Складові:

  • Слива – 1 кг;
  • Яблучний оцет – 250 мл;
  • Цукор – 400 г;
  • Вода – 4 склянки
  • Гвоздика і мелена кориця – за смаком.

Покроковий рецепт приготування сливи в маринаді з яблучним оцтом

  1. Фрукти вимиваємо і проколюємо в двох місцях.
  2. Щільно складаємо в попередньо простерилізовані банки.
  3. У киплячій воді змішуємо оцет з цукром і спеціями. Даємо прокипіти.
  4. Заливаємо банку, наповнену плодами, і накриваємо, залишивши на 8 годин.
  5. Потім маринад зливаємо в ємність, і накривши кришкою кип’ятимо 5 хвилин.
  6. Заливаємо плоди. Коли охолонуть, закриваємо капроновими кришками.

Закусочні мариновані сливи

Складові:

  • Слива  угорка – 5 кг;
  • Оцет 9% – 330 мл;
  • Цукор – 1,5 кг;
  • Гвоздика – 1 ст.л .;
  • Лавровий лист – 20 г;
  • Кориця – 1 ст.л.

Рецепт приготування закусочних маринованих слив:

  1. Перемішуємо цукор і оцет, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Весь цукор у вас не розчиниться, скоріше, вийде  гаряча цукрова маса.
  2. Перекладаємо сливи в цукрову масу. У такому вигляді залишаємо венгерку на одну добу. Каструлю накриваємо бавовняним рушником, щоб конденсат з кришки не стікав в маринад.
  3. На наступну добу слива пустить сік і маринаду стане трохи більше, хоча на дні каструлі може залишитися цукровий шар. Рідина потрібно злити в окрему ємність і довести до кипіння. Залити нею сливу і знову залишити на добу під бавовняним рушником.
  4. Приблизно на третю добу слива буде повністю в маринаді. На третю і четверту добу повторюємо все знову: маринад зливаємо, доводимо до кипіння, заливаємо сливу, залишаємо на 24 години.
  5. На п’ятий день закусочна маринована слива готова до закупорювання на зиму! Вона стане злегка зморщеною, що свідчить про те, що весь сік перейшов в маринад, слива просочилася усіма прянощами, карамелізувалася, а головне, увібрала в себе кислоту, що допоможе нам законсервувати її на зиму.
  6. Вп’яте можна поставити каструлю зі сливами на плиту, нагріти їх разом з маринадом, не доводячи до кипіння, виловити  “угорку” і розкласти по банках.
  7. Маринад кип’ятимо (розподіляючи лавровий лист, гвоздику рівномірно по банках) заливаємо ним  мариновану сливу в банках.
    Банки закочуємо, укутуємо на 24 години до повного охолодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: