Маринади для грибів: смачно та надійно
2 Жовтня, 2022
Пора приступати до заготівлі грибних делікатесів. Ділюсь кількома перевіреними часом та зберіганням рецептами маринадів для грибочків.
Маринад для опеньків, маслюків та білих
Інгредієнти:
- 1 літр води
- 2 ст. л. цукру
- 4 ч. л. солі
- 3 шт. лаврового листа
- 6 горошин запашного перцю
- 4 шт. гвоздики
- ½ ч. л. меленої кориці
- 3 ч. л. оцтової есенції 70% (або 24 ч. л. 9% оцту)
Приготування:
- Закип’ятити воду. Всипати сіль та цукор, прокип’ятити до розчинення.
- Додати лавровий лист та спеції, проварити 3 хвилини. Влити оцет і одразу зняти з вогню. Маринад готовий.
- Залити киплячим маринадом готові варені гриби, покладені в стерильні банки. Закатати кришками.
Маринад для лисичок
Інгредієнти:
- 1 л води
- 2,5 ст. л. сіль
- 2 ст. л. цукру
- 10 шт. горошин чорного перцю
- 5 штук. гвоздики
- 10 зубчиків часнику
- 3 головки цибулі (невеликих)
- 3 парасольки кропу
- 1 ч. л. насіння гірчиці
- 0,5 ч. л. оцтової есенції 70% (або 4 ч. л. 9% оцту)
- соняшникова олія
Приготування:
- Закип’ятити воду, всипати всі інгредієнти, крім оцту і проварити 20 хвилин. Додати оцет наприкінці та процідити.
- У банку залити маринад приблизно на одну п’яту частину, потім зварені в підсоленій воді лисички. Промивати їх не потрібно.
- Залити гриби маринадом.
- Стерилізувати банки 20 хв. Потім у кожну банку влити по 1 ч. л. олії та закатати кришками. Перевернути банки догори дном, остудити та прибрати на зберігання.
Універсальний маринад для будь-яких грибів
Інгредієнти:
- 800 мл води
- 200 мл оцту 6%
- 5 ч. л. солі
- 2,5 ст. л. цукру
- 5 штук лаврових листків
- 3 гвоздики
- 5 горошин запашного перцю
- 10 горошин чорного перцю
Приготування:
- Воду прокип’ятити із сіллю та цукром. Закинути решту інгредієнтів і прогріти 1-2 хвилини.
- Заливати маринадом вже готові відварені гриби. Кришки кип’ятити, а банки стерилізувати обов’язково.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua