Салат з грибами на зиму. Дуже смачно

Хочу сьогодні поділитися з вами рецептом дуже смачного салату з грибами. У мене його в сім’ї називають “Соляночка”.

Чоловік із сином салат їдять із великим задоволенням із хлібом. Так само я з нього готую смачний насичений суп або подаю на вечерю як гарнір.

Салат дуже смачний як у холодному, так і гарячому вигляді.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Солодкий перець – 300 гр
  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Гриби відварені (лісові на смак) – 1 кг
  • Олія соняшникова – 300 гр
  • Сіль – 2 ст. л
  • Цукор – 2 ст. л
  • Оцет 9% – 5 ст. л
  • Лавровий лист

Приготування:

  1. Готуємо овочі: моркву натираємо на тертці, капусту шаткуємо. Цибулю я нарізаю дрібно, огірки півкільцями чи шматочками. Болгарський перець, гриби довільно, помідори дрібно нарізаємо.
  2. Беремо велику каструлю і ставимо на вогонь.
  3. Соняшникову олію нагріваємо до розжарення, додаємо цибулю, як тільки трохи зарум’яниться, викладаємо моркву і бсмажуємо 5 хвилин.
  4. Потім додаємо цукор і капусту, обсмажуємо 5 хвилин.
  5. Тепер додаємо все інше: сіль, огірки, перець, помідори, гриби, оцет, лавровий лист.
  6. Все добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 35 хвилин періодично помішуємо.
  7. Гарячий салат розкладаємо по стерилізованих банках, закочуємо.
  8. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.
  9. Зберігаємо у темному, прохолодному місці.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: