Мариновані помідори по-італійськи! Ідеальний баланс солодкості

Мариновані помідори по-італійськи! Ідеальний баланс солодкості

Такі помідори на зиму з базиліком, вам не доведеться стерилізувати, що допомагає зменшити час, проведений на кухні і збільшити кількість заготовки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 1.5 кг;
  • базилік пучок;
  • перець горошком – 8 шт;
  • перець духмяний – 8 шт;
  • гірчиця насіння – 1 ч.л;
  • оцет 9% – 50 мл;
  • сіль – 2 ст.л;
  • цукор – 150 г;
  • часник – 4 зубчики,
  • вода – 1.2 л.

Процес приготування

Використовуємо стерилізовані банки і кришки.

У кожну кладемо по 4 штуки перців горошком, гірчицю і по 2 зубчики часнику.

Порада: перець і часник, базилік ви можете класти в банки на свій смак, але щоб не перебивати оригінальний смак помідорів з базиліком, не рекомендується додавати інші інгредієнти.

Помідори промиваємо, струшуємо залишки води і укладаємо в банку, перекладаючи шари гілочками або листочками базиліку.

Наливаємо кип’яток, накриваємо банки кришками і залишаємо на 10 хвилин.

Зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини, вливаємо оцет і варимо ще 1 хвилину.

Заливаємо маринад в банки, закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо до повного охолодження.

Зберігаємо таку консервацію в підвалі або в коморі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: