Млинцеві мішечки з куркою і грибами
від Denzhyttya
14 Березня, 2021
Пропонуємо рецепт млинцевих мішечків з начинкою. Для цього смажимо тонкі млинці за самим класичним рецептом на молочно-водній основі. Для начинки використовуємо суміш курки і грибів, просочуємо їх сметаною. Такий рецепт точно різноманітить ваше звичне млинцеве меню.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт
- Борошно – 100 г
- Цукор – 1 ст.л
- Вода – 75 мл
- Соняшникова олія – 1 ст.л
- Сіль – 1 дрібка
- Куряче філе – 300 г
- Печериці – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Сметана – 50 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Соняшникова олія для смаження – 2-3 ст.л
Приготування:
- У глибоку ємність вбийте одне яйце, всипте цукор і дрібку солі. Суміш ретельно розколоти виделкою.
- Молоко змішайте з водою, рідину вилийте до яєчного складу, перемішайте.
- Невеликими порціями додайте просіяне борошно.
- У тісто влийте трохи олії, збийте занурювальним блендером, щоб не було грудочок.
- Поверхню сковорідки злегка змастіть олією. Всередину вилийте невеликий ополоник тіста, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Смажте млинці приблизно по півхвилини з кожного боку на середньому вогні. Сковорідку можна ще кілька разів змастити олією за весь період смаження.
- Готові млинці купкою викладіть на тарілку. Накрийте його рушником, щоб вони не сильно охолонули.
- Приготуйте начинку. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олійній сковорідці до м’якості.
- Куряче філе промийте, наріжте невеликими шматочками, додайте до цибулі, перемішайте, продовжуйте смажити. Також філе можна заздалегідь відварити, потім дрібно нарізати і додати в начинку.
- Гриби вимийте, наріжте довільними шматочками середнього розміру, закиньте в сковорідку через 2-3 хвилини після м’яса.
- Суміш приправте сіллю і меленим перцем, смажте, поки не випарується грибний сік. Після додайте сметану, перемішайте. Курку і гриби тушкуйте в сметані на невеликому вогні близько 3 хвилин. Зніміть з плити, дайте охолонути.
- Начинку в розмірі 1-2 ст.л. викладіть в середину млинця.
- Бічні сторони млинця підійміть верх, повністю закриваючи начинку. У вас повинен вийти мішечок, зв’яжіть його пером зеленої цибулі.
- Виконайте всі процеси і з іншими екземплярами. Після формування мішечки розігрійте в мікрохвильовій печі, щоб вони були теплими.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua