М’ясні зрази з яйцем і зеленню в духовці

Котлети виходять дуже смачними, ніжними, соковитими.
Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів! Замість яєчної начинки можна використовувати обсмажені гриби. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 500 г фаршу (будь-якого за смаком),
- 100 г батона,
- 200 мл молока,
- 1 яйце,
- 1 цибуля,
- сіль
- перець,
- мускатний горіх,
- копчена паприка (за бажанням),
- хмелі-сунелі.
Начинка:
- 4 варені яйця,
- зелена цибуля,
- кріп,
- 1 цибулина,
- 1 плавлений сирок,
- вершкове масло,
- сіль, перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю дрібно нарізати й підсмажити її на вершковому маслі.
Зелену цибулю подрібнити.
Яйця дрібно нарізати. З’єднати з тертим плавленим сирком та подрібненим кропом.
Додати смажену ріпчасту (разом із маслом, на якому вона смажилася) та зелену цибулі. Начинку посолити та поперчити, ретельно перемішати.
Батон замочити в молоці. Змішати фарш і батон (трохи відтиснути), посолити, поперчити. Додати терту цибулю, яйце, спеції, пряні трави, посолити, поперчити.
Ретельно вимішати та вибити фарш до однорідної маси.
З фаршу сформувати пласкі палянички.
На середину кожної покласти яєчну начинку.
Заліпити начинку, сформувавши котлети.
Викласти котлети на встелене пергаментом деко (швом донизу), збризкати олією.
Запікати при температурі 180ºС протягом 40-45 хвилин.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.






