М’ясний пиріг з лаваша який готується швидко, просто та дуже смачно
від Denzhyttya
18 Грудня, 2021
Сьогодні поділюся з вами ще одним варіантом пирога із застосуванням лаваша який багатьом сподобався. Думаю, і цей рецепт не залишить вас байдужими.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий
- М’ясо будь-яке (або фарш) – 400 г
- Морква – 1 шт
- Цибуля ріпчаста
- Зелень
- Кефір – 1.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сир (твердий) – 200 г
Приготування:
- Перекручуємо м’ясо на м’ясорубці та обсмажуємо. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо дрібно. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії на сковороді. Даємо охолонути.
- Охолоджений фарш змішуємо із зеленню, тертим сиром і обсмаженою цибулею з морквою. Солимо, перчимо до смаку.
- Беремо форму для випічки, викладаємо лаваш по всій поверхні в нахлест на борти форми.
- Половину фаршу викладаємо на лаваш.
- Кефір розмішуємо із яйцем. Рвемо лаваш на частини, занурюємо в кефір. Шматочки лаваша змочені в кефірі мнемо і викладаємо зім’ятими на фарш.
- Зверху, на зім’яті шматочки лаваша, викладаємо фарш, який залишився, потім накриваємо все це цілими лавашами.
- Змащуємо пиріг кефіром, який залишився, і кладемо кілька шматочків вершкового масла.
- Відправляємо пиріг у духовку на 15-20 хвилин, випікаємо при температурі 200 градусів.
М’ясний пиріг з лаваша готовий. Приємного вам апетиту!
Джерело:
zhyttia.com.ua