Ватрушки з сиром до чаю. 10 хвилин у духовці і готово

Смачні, ароматні ватрушки, які я часто готую, щоб порадувати сім’ю чимось смачненьким. Упевнена, ці ватрушечки сподобаються і вам. Записуйте рецепт!

Інгредієнти:

  • борошно
  • маргарин для випічки
  • яйця
  • сіль
  • лимонна кислота
  • вода
  • солодка сирна маса

Приготування:

  1. Для цих ватрушок я сама роблю тісто. Воно виходить а-ля листкове, і дуже смачне. Отже, беремо 2 склянки борошна і додаємо 0,5 склянки холодної води, до якої додана дрібка лимонної кислоти (додаємо трішки, на кінчику ножа).
  2. Перемішуємо, потім вбиваємо одне яйце і один білок. Додаємо 0,5 чайної ложки солі, замішуємо тісто і розкачуємо в пласт.
  3. На середину кладемо маргарин, нарізаний маленькими шматочками (пів пачки знадобиться). Краї загортаємо та защипуємо так, щоб вийшов конвертик, а маргарин опинився всередині.
  4. Розкачуємо в пласт, вкладаємо вчетверо і забираємо в холодильник на 15-20 хвилин. Потім знову розкачуємо, складаємо вчетверо і забираємо в холодильник. І потім ще раз повторюємо.
  5. Тепер розкачуємо тісто, і за допомогою склянки вирізаємо кола. Ділимо кола на дві рівні частини – одну відкладаємо убік. А в решті посередині робимо невеликий отвір. Наприклад, маленькою кришкою від дитячого харчування чи пляшки. Виходять кільця із тіста. Обрізки можна розкатити і знову вирізати заготовки.
  6. Накладаємо на коло кільце, з’єднуємо їх. Повинно вийти так:Ватрушки з сиром до чаю. 10 хвилин у духовці і готово
  7. І тепер в заготовки, що вийшли, розкладаємо сирну масу (1 пачка). Замість неї можна використовувати звичайний сир, змішаний із жовтком, цукром та родзинками. Зверху сирну масу можна трохи змастити жовтком.
  8. Ватрушки ставимо у розігріту до 180-190 градусів духовку. Через 10-15 хвилин ватрушки готові. Зверху можна посипати цукровою пудрою. Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: