На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Невеликі закуски – важлива частина святкового меню. З них, найчастіше, починається вечір і вони ж актуальні всю ніч. Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити стіл в цьому році, беріть на замітку наші рецепти. Нескладні, барвисті і шалено смачні, вони підкорять вас і ваших гостей!

Тартар з лососем і авокадо

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Неймовірно насичена заправка перетворює смачну червону рибу в фантастичну. А авокадо додає родзинку не тільки у смак, але і в текстуру.

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 200 грам
  • Авокадо – 1 шт
  • Зелень (цибуля, петрушка) – 5-6 стебел
  • Соєвий соус – 2 ст. л
  • Соняшникова олія – 1 ч. л
  • Сік лимона – 1 ч. л
  • Корінь імбиру – 1 ч. л
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Філе риби і м’якоть авокадо наріжте невеликими кубиками. Додайте подрібнену свіжу зелень, і перемішайте акуратно. Для приготування заправки з’єднайте соєвий соус, олію, сік лимона і сіль. Туди ж додайте тертий на дрібній тертці корінь імбиру. Полийте рибку заправкою, перемішайте і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.

Канапе з оселедцем

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Приготувати барвисті і оригінальні закуски можна з найпростіших і бюджетних інгредієнтів. Відмінний приклад – канапе з оселедцем і буряком.

Інгредієнти:

  • Слабосолений оселедець – 1 шт
  • Буряк – 1 шт
  • Хліб – 150 грам
  • Цибулина – 1 шт
  • Маслини (оливки) – 50 грам
  • Огірок – 1 шт
  • Соняшникова олія – 1 ст. л
  • Зелень – за смаком

Приготування:

Буряк заздалегідь відваріть і охолодіть. Оселедець очистіть, видаліть кісточки і наріжте філе порційними шматочками. Цибулю і огірок наріжте часточками, хліб – невеликими скибочками. На сковорідку, змащену олією, викладіть хліб і підсушіть трохи. На хліб викладіть шматочок цибулі, огірок і оселедець. Тонкими слайсами наріжте буряк і наколіть на шпажку разом з оливою. Вставте шпажку в канапе, доповніть зеленню і подавайте.

Закусочний сирний торт

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Якщо вам потрібна небанальна закуска до вина, приготуйте такий тортик. Дуже класна альтернатива сирній тарілці, яка однозначно доведеться вам до душі.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 грам
  • Курага – 50 грам
  • Сметана – 100 грам
  • Біле сухе вино – 50 грам
  • Желатин – 10 грам
  • Горіхи волоські – 50 грам
  • Сіль і перець – за смаком
  • Виноград – для подачі

Приготування:

Насамперед замочіть (згідно з інструкцією на упаковці) желатин. Після прогрійте його трохи, додайте вино, перемішайте. Сир наріжте дрібними кубиками, з’єднайте зі сметаною і перемішайте. За смаком додайте сіль і при бажанні перець. Курагу обшпарте окропом, висушіть і подрібніть, викладіть до сиру. Влийте желатин і перемішайте.

Підготуйте кулінарне кільце або невелику миску, застеліть харчовою плівкою. Викладіть сирну масу, розрівняйте і присипте нарізаними горіхами. Приберіть в холодильник на пару годин, щоб тортик добре застиг. Перед подачею доповніть його виноградом.

Тарталетки з ікрою минтая

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Тарталетки – це відмінний варіант для закуски. З начинками можна експериментувати нескінченно. Якщо хочеться чогось пікантного і свіжого, спробуйте цей варіант.

Інгредієнти:

  • Ікра минтаю – 1 банка
  • Яйце – 2 шт
  • Тарталетки – 8-10 шт
  • Цибулина – ½ шт
  • Огірок – ½ шт
  • Сіль, перець, майонез – до смаку

Приготування:

Яйця відварити круто, охолодіть і очистіть, наріжте невеликими кубиками. Додайте ікру минтая, за смаком сіль і перець, заправте майонезом і перемішайте. Основа готова. Перед подачею на стіл наповніть тарталетки салатом, доповніть скибочкою цибулини, огірка і за бажанням зеленню.

«Кульки»

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Прикрасити кульками можна не тільки ялинку, але і святковий стіл. Ці кульки з винограду і сиру – прекрасна закуска до вина і шампанського.

Інгредієнти:

  • Виноград – 300 грам
  • Сир домашній – 200 грам
  • Кунжут – 3 ст. л
  • Горіхи (солоні фісташки) – 80 грам
  • Сіль, часник і зелень – за смаком

Приготування:

Виноград вимийте і висушіть як слід. Сир з’єднайте з подрібненою зеленню і часником, перемішайте до однорідності. З отриманої маси сформуйте невеликі коржі, в центр кожного викладіть виноградинку і заліпіть сир так, щоб вийшла акуратна кулька. Половину кульок обваляйте в кунжуті, а другу – в подрібнених горіхах. Все, закуску можна відразу подавати до столу.

Млинцеві кошики з яєчним салатом

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Такі домашні кошики здатні замінити традиційні тарталетки. У них можна подавати що завгодно – від смажених грибів до морепродуктів. Ми пропонуємо простий варіант з пікантним яєчним салатом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйце – 4 шт
  • Борошно – 7-8 ст. л
  • Молоко або вода – 1.5 склянки
  • Соняшникова олія – 2 ст. л
  • Сіль – 1 дрібка

Для начинки:

  • Яйце – 6 шт
  • Сирок плавлений – 1 шт
  • Часник, сіль, зелень – за смаком

Приготування:

Для початку приготуйте тісто – збийте яйця з дрібкою солі, влийте молоко або воду, всипте просіяне борошно, в кінці влийте олію. Добре розігрійте сковороду і посмажте тонкі млинці. Яйця для начинки відваріть круто, охолодіть і очистіть. Натріть на середній терці яйця, сирок і часник, додайте сіль за смаком і подрібнену зелень, перемішайте.

Підготуйте склянки або жаростійкі чашки, поставте їх на деко догори дном. Накрийте кожну млинцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Підсушуйте млинці хвилин 15. Перед подачею на стіл наповніть кошики салатом.

Тарталетки з авокадо і помідором

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Якщо ви хочете урізноманітнити свій святковий стіл свіжою і легкою закускою, тоді придивіться до цього рецепту.

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт
  • Помідор – 1 шт
  • Тарталетки – 8 шт
  • Сіль, зелень, майонез і сік лимона – за смаком.

Приготування:

Наріжте м’якоть авокадо і помідори дрібними кубиками. Додайте подрібнену зелень, сіль, збризніть соком лимона. Заправте салат майонезом. Перед подачею розкладіть салат по тарталеткам.

Брускетта з мідіями

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Любителі морепродуктів можуть доповнити своє новорічне меню простими і апетитними брускеттами.

Інгредієнти:

  • Мідії мариновані – 50 грам
  • Домашній сир – 50 грам
  • Цибулина – 1 шт
  • Помідор – 1 шт
  • Сіль, зелень, перець – за смаком
  • Хліб або батон – 4-5 скибочок

Приготування:

Помідор вимити, обсушити і наріжте дрібними кубиками. З’єднайте з сиром, додайте дрібку солі і перцю, подрібнену зелень і перемішайте. Скибочки хліба підсушіть на сковорідці з двох сторін. Тонкими скибочками наріжте цибулину, мідії висушіть трохи. На хліб викладіть сир рівним шаром, зверху цибулю і мідії. Все, закуску можна подавати.

Рієті з тунця

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Хочеться чогось з рибкою? Простий в приготуванні Рієті з консервованого тунця буде якраз до речі. Подавайте його до столу з крекерами, сухариками, скибочками багета.

Інгредієнти:

  • Консервований тунець – 1 шт. (Банку)
  • Рікотта – 150 грам
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Приготування:

У глибоку миску відправте рибку і розімніть вилкою (якщо тунець кусковий). Додайте сир, подрібнену зелень, дрібку перцю і при необхідності сіль. Перемішайте і подавайте до столу.

Фаршировані яйця зі шпинатом і червоною ікрою

На новорічний стіл я буду готувати 10 закусок, щоб догодити всім! (Із задоволенням ділюся своєю добіркою!)

Відварені яйця теж непогані «тарталетки». Їх можна наповнити не тільки класичним паштетом, але свіжою шпинатною начинкою і червоною ікрою. Спробуйте обов’язково!

Інгредієнти:

  • Шпинат – 1 пучок
  • Сметана – 4-5 ст. л
  • Сіль, перець, зелень – за смаком
  • Яйця – 7-8 шт
  • Червона ікра – 50-70 грам

Приготування:

Яйця відварити круто, охолодіть добре і очистіть. Акуратно розріжте навпіл і дістаньте жовтки. Шпинат і улюблену зелень вимити, обсушити і відправте в чашу блендера. Туди ж додайте сметану, сіль і перець за смаком і подрібніть все до однорідності. Додайте жовтки, перемішайте. Отриманим салатом наповніть половинки яйця. Перед подачею доповніть закуску червоною ікрою.

Смачних і теплих вам святкових вечорів. З наступаючим!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: