Навіщо в фарш додають газовану воду: поради досвідчених господинь
Для приготування якісного фаршу, який стане основою для смачних і соковитих котлет, важливо не тільки брати якісне м’ясо. Можна додавати різні інгредієнти, тільки дотримуючись пропорції: це може бути сухий хліб, манна крупа, різні овочі. Але не тільки.
Що ще робить котлети смачнішими
Звичайна газована вода насичує волокна м’яса киснем, і вони перемішуються в більш однорідну масу і страва виходить соковитою, м’якою і ніжною.
На 500 г фаршу беруть 100 мл газованої води і вимішують масу. Не забуваємо про овочі – картоплю або моркву, кабачки. Обов’язково солимо і перчимо, всипаємо улюблені спеції.
Якщо під рукою немає газованої води, ідеальна альтернатива – крижана вода, звичайна, яку ви використовуєте вдома. Вливаємо 100 мл і добре вимішуємо масу, відбиваємо не менш, ніж 2 – 3 хвилини.
У підсумку, котлети будуть добре формуватися, не розпадуться при обсмажуванні. Тут навіть яйця додавати не потрібно.