Рецепт штруделя з яблуками, ароматний і довго не черствіє

Здоба з яблуками – це одна з найсмачніших страв і штрудель, який ми вам пропонуємо, може стати одним з найулюбленіших: пісочне тісто, відмінно гармонує з яблучною начинкою.

Інгредієнти:

  • сметана – 200 г
  • борошно – 350 г
  • ванільний цукор – 2 ч.л
  • вершкове масло – 200 г
  • розпушувач – 1 ч.л

Для начинки потрібно:

  • цукор – 150 г
  • яблука – 5 шт
  • кориця – 1 ст.л
  • лимонна цедра – 1 ст.л
  • лимонний сік – 2 ст.л

Приготування:

  1. Змішуємо сметану, масло і ванільний цукор, збиваємо. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, з’єднуємо обидві суміші і замішуємо м’яке тісто ( щоб не липло до рук). Накриваємо його плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  2. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, натираємо на грубій терці, скроплюємо соком лимона і змішуємо з корицею і лимонною цедрою.
  3. Тісто ділимо на 2 частини. Одну розкачуємо в прямокутний пласт, товщиною 6 мм і розмірами, десь 15 на 30 см.
  4. На пласт кладемо начинку, загортаємо краї так, щоб начинка була в середині рулету, защипуємо  краї. З другої частини тіста, також робимо рулет. На кожному потрібно зробити неглибокі розрізи ножем, щоб між ними було 5 см відстані.
  5. Деко змащуємо маслом, викладаємо рулети. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо хвилин 25.
  6. Готовий рулет посипте пудрою. За бажанням, до яблучної начинки можна додати ще й горіхи, родзинки і все те, що ви любите, що буде поєднуватися з яблуками і корицею. А подати штрудель можна зі збитими вершками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: