Ніжні пампушки до чаю з повітряного тіста на кефірі

Ніжні пампушки до чаю з повітряного тіста на кефірі

Сьогодні будемо готувати дуже ніжні, повітряні пампушки до чаю з швидкого тіста на кефірі.

Готувати їх одне задоволення: швидко, просто і легко. А які вони виходять смачні: просто не передати словами.
Пишні, ароматні, з надзвичайно апетитною помадкою – така випічка просто сама в рот проситься. Обожнюють її і діти, і дорослі.

З’їдається завжди до останнього шматочка: найголовніше, вчасно встигнути схопити свою порцію – інакше не дістанеться)))

Склад продуктів:

  • 300 мілілітрів кефіру будь-якої жирності;
  • половина чайної ложки соди;
  • третина чайної ложки солі;
  • одна столова ложка цукрового піску;
  • 400 грам пшеничного борошна + 50 грам;
  • рослинне масло – для смаження.

Для помадки

  • 2-3 столові ложки сметани;
  • 3-4 столові ложки цукрової пудри;
  • 3-5 грам ванільного цукру.

Процес приготування:

У глибоку миску просіваємо 400 грам пшеничного борошна, а трохи борошна залишаємо для замісу тіста на столі.

У просіяне борошно додаємо цукровий пісок і добре все перемішуємо.

Робимо лунку і вливаємо в неї теплий (це обов’язково) кефір.

У кефір відразу додаємо сіль і соду, швидко замішуємо тісто.

Занадто довго тісто вимішувати не потрібно: воно повинно бути м’яким і пишним. Занадто забивати тісто борошном не потрібно.
Тісто перекладаємо в миску, накриваємо його кухонним рушником і кришкою (або просто поставте на миску дощечку). Ми залишаємо тісто відпочивати на 30-40 хвилин.

Потім посипаємо стіл борошном, перекладаємо на нього тісто і злегка мнемо його, збираючи до серединки.

Ніжне і повітряне тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 1,5 сантиметра.

Тепер беремо будь-яку форму (або звичайний стакан) і вирізаємо пампушки.

Накриваємо заготовки серветкою і залишаємо їх на 10-15 хвилин.

У сковороду наливаємо велику кількість рослинного масла без запаху (у мене на сковороду діаметром 26 сантиметрів пішло 300 мілілітрів масла), добре розігріваємо його (як для фритюру).

У розігріте рослинне  масло відправляємо наші пампушки, смажимо на середньому вогні, до золотистого кольору з двох сторін. Приблизний час: по 5-7 хвилин з кожного боку.

Викладаємо обсмажені пампушки на тарілку, застелену паперовими серветками.

Після того, як пампушки охолонуть, можна посипати їх цукровою пудрою. Або зробити дуже смачну солодку помадку.

У миску викладаємо сметану (краще взяти сметану жирнішу , вона не така кисла), додаємо цукрову пудру і трохи ванільного цукру.

Занурюємо пампушки однією стороною в помадку і перекладаємо на блюдо.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: