Ніжний і смачний горіховий торт без випічки
від Denzhyttya
27 Лютого, 2021
Торт дуже ніжний, з приємним смаком. Відмінне поєднання інгредієнтів робить цей десерт незабутнім. Вам сподобається, рекомендую.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Волоський горіх – 150 г
- Вершкове масло – 100 г
- Печиво пісочне – 300 г
Для крему:
- Борошно – 50 г
- Шоколад темний – 150 г
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор – 130 г
- Яйця – 3 шт.
- Сівки 33% – 300 мл
- Молока – 300 мл
- Ванільний цукор – 10 г
Для начинки:
Діаметр кондитерського кільця 22 см
Приготування:
- Приготуємо крем. Для цього яйця вбиваємо в миску, додаємо ванільний цукор, цукор і борошно.
- Все ретельно збовтувати вінчиком, до однорідності.
- Далі, додаємо молоко, вершки і перемішуємо.
- Потім, отриману масу ставимо на середній вогонь і варимо, до загустіння, постійно перемішуючи.
- Коли крем загус, в гарячий крем додаємо шоколад, вершкове масло і перемішуємо до розчинення шоколаду.
- Крем готовий. Ми залишаємо охолонути до кімнатної температури. Потрібно буде періодично перемішувати, щоб не утворилася плівка.
- Приготуємо коржі. Для цього підсмажуємо волоські горіхи і подрібнюємо разом з пісочним печивом.
- Легше це зробити в блендері, до дрібної фракції. Якщо немає блендера, то покладіть в пакет і подрібніть качалкою. Окремо горіхи, потім печиво.
- Отримані крихти всипаємо в глибоку миску, додаємо розтоплене вершкове масло і все перемішуємо.
- Зберемо торт. Банани нарізаємо на тонкі кружечки.
- Крихту для коржів розділимо на чотири рівні частини, а крем на три. Торт будемо збирати в роз’ємному кільці, діаметром 22 мм.
- Кільце обмотуємо харчовою плівкою і встановлюємо на тарілку, на якій будемо подавати торт.
- Першим шаром всипаємо одну частину крихти і рівномірно розподіляємо по формі.
- На перший шар, за допомогою кондитерського мішка, рівномірно розподіляємо одну частину крему.
- Шар крем розрівняти і викладаємо шар різаного банана.
- Таким чином, зберемо весь торт, чергуючи шари крихти, крему і банана. Останнім шаром повинна бути крихта.
- Торт накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин (я залишила на ніч).
- Після, дістаємо з холодильника і прибираємо кондитерське кільце і харчову плівку.
- Торт готовий, він вийшов дуже смачним і ніжним. Всім смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua