Вівсяне печиво – смачніше не придумаєш, покроковий рецепт

Печиво, приготоване за цим рецептом, неймовірно схоже на те, яке ми звикли купувати в магазинах. Воно дуже смачно пахне і виходить легким хрустким. Але головне, в такому печиві немає ніяких шкідливих добавок, адже ми приготували його самі.

Інгредієнти:

  • 180 грам пшеничного борошна
  • 100 грам вівсяної муки
  • пів чайної ложки кориці
  • пів чайної ложки соди
  • дрібка солі
  • 25 грам родзинок
  • 85 грам вершкового масла
  • 100 грам цукру
  • 10 грам ванільного цукру
  • 50 мілілітрів води
  • 1 чайна ложка джему

Приготування:

  1. У миску кладемо родзинки і заливаємо кип’ятком.
  2. У миску просіваємо пшеничне борошно і додаємо вівсяне, туди ж кладемо сіль, соду і перемішуємо.
  3. З родзинок зливаємо воду і подрібнюємо в блендері. Додаємо до нього вершкове масло, цукор і ванільний цукор. Туди ж кладемо корицю і все ще раз перемішуємо блендером.
  4. У миску кладемо масляну основу, додаємо джем і воду, все перемішуємо.
  5. В отриману масу додаємо  борошняну суміш і перемішуємо. Замішуємо м’яке тісто, злегка липнутиме до рук.
  6. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо печиво.
  7. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і кладемо печиво. Відправляємо його в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 12-15 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: