Ніжний яблучний пиріг з хрусткою скоринкою, який гості запам’ятають надовго

  • Не тільки красиво, але й смачно!
Ніжний яблучний пиріг з хрусткою скоринкою, який гості запам'ятають надовго

Користь яблук незаперечна. Хто ж не любить ці ароматні плоди! У яблуках міститься пектин, який допомагає знизити рівень цукру в крові.

Вживання п’яти яблук на тиждень зменшує ризик захворювання на астму та бронхіт. Китайці вірять, що яблука зміцнюють серцевий м’яз, вони чудово вгамовують голод і спрагу.

Яблучний оцет допомагає запобігти утворенню каменів у нирках. В одному яблуці приблизно 50-80 калорій, в цих фруктах немає жирів або натрію. Яблука – джерело вітамінів С, А, фосфору, заліза і кальцію.

Ну що, переконалися в користі яблук? Тоді запишіть рецепт смачного яблучного пирога, який просто тане у роті.

Ось що вам знадобиться для його приготування:

    • 100 г розм’якшеного масла,
    • 250 г борошна,
    • 2 ст. л. розпушувача,
    • сіль,
    • 150 г цукру,
    • 2 яйця,
    • лимонна цедра,
    • 1 ч. л. ванільної есенції,
    • 75 мл молока,
    • 4 яблука,
    • 1 ст. л. коричневого цукру,
    • 1/2 ч. л. кориці.

Приготування:

1) Духовку нагрійте до 180 градусів.

2) Змішайте віночком розпушувач, сіль і цукор, розітріть цю суміш з розм’якшеним маслом, яйцями, лимонною цедрою і ванільною есенцією.

3) Поступово додайте в цю суміш молоко, все добре перемішайте до однорідності.

4) Яблука очистіть від шкірки і розріжте навпіл. Половину наріжте кубиками і закиньте в тісто.

5) Іншу половину яблук наріжте тонкими скибочками.

6) Тісто вилийте в круглу форму для випікання, змащену маслом. Зверху викладіть нарізані скибочками яблука.

7) Коричневий цукор змішайте з корицею, посипте пиріг.

8) Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.

Подавайте теплим або охолодженим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: