Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками

 Поділюся з вами тим, як можна просто і швидко, але при цьому красиво прикрасити пиріг. Тісто в пирозі пісочне, але в ньому немає вершкового масла. Тісто виходить смачне, розсипчасте, і в той же час ніжне. Яблук в пирозі дуже багато, при цьому начинка не розтікається.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Сметана – 4 ст ложки (100 гр)
  • Соняшникова олія – 5 ст ложок (50 гр)
  • Смалець – 1 ст ложка (30 гр)
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 1 стакан (200 гр)
  • Сіль – дрібка
  • Просіяне борошно – 2,5 склянки (400 гр)
  • Розпушувач – 1 пакетик (7 гр)
  • Ванілін – 1 пакетик (2 гр)

Начинка:

  • Яблука – 5-6 шт
  • Цукор – 2-3 ст ложки
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч ложка з верхом
  • Ягідний сироп – за бажанням
  • Кориця, кардамон, мелений чорний перець – за бажанням

Форма розміром 20 на 26 см

Приготування:

  1. Викладаємо в миску сметану. Додаємо до неї соняшникову олію, розтоплений до рідкого стану смалець, вбиваємо яйце, додаємо дрібку солі, висипаємо цукор і перемішуємо. Якщо немає смальцю, можна додати трохи більше сметани і олії.
  2. У цю масу висипаємо просіяне борошно, розпушувач, ванілін і замішуємо м’яке тісто прямо в мисці.
  3. Тісто виходить дуже м’яке, але воно не липне до рук.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече
  4. Для начинки я взяла літні яблука Мельба, адже вони дуже ароматні. Шкірку з яблук я не знімала, просто порізала їх тонкими пластинками.
  5. Тепер беремо тісто і ділимо його на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкатуємо на папері для випічки за розміром дека з урахуванням бортиків. У мене деко розміром 20 на 26 см.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече
  6. Укладаємо розкачане тісто на папері для випічки в деко і формуємо бортики висотою 1,5 – 2 см. Викладаємо на тісто скибочки яблук. У нас в сім’ї люблять щоб начинки було багато, тому яблук я не шкодую.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече
  7. Для більш цікавого смаку начинки я вирішила полити яблука малиновим сиропом, але це не обов’язково.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече
  8. А ось тепер – щоб начинка не витікала і не розквашувалося тісто, я в цукор, яким буду посипати яблука, додаю трохи крохмалю. Сюди ж за бажанням, замість сиропу, можна додати трохи кориці, кардамону і чорного меленого перцю. Посипаємо яблука зверху цукром з крохмалем.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече
  9. Щоб верх пирога вийшов красивим, я беру решту тіста і відриваю від нього маленькі шматочки, якими накриваю начинку.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече
  10. Відправляємо наш пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів цельсія на 30 – 35 хвилин. Я включаю обидва тена і конвекцію. Якщо конвекції немає – не страшно, просто пиріг буде трохи довше випікатися.Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече

Дамо повністю охолонути пирогу і можна кликати всіх на чай. Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками - начинки багато, але вона не тече

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: