Ніжний та смачний десерт: рецепт простенький та легкий, а смак дивовижний
від Denzhyttya
2 Лютого, 2024
Пишний, повітряний, як хмара бісквіт і ароматний крем з приємним ніжним смаком. Ідеально підходить як для буденного так і для святкового чаювання
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Цукор – неповна склянка
- Яйце куряче – 6 шт
- Борошно – 1,5 скл.
- Ванільний цукор -1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Вершкове масло 82,5% – 180 гр
- Згущене молоко – 180 гр
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Просочення:
- Тепла вода – 125 мл
- Цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- У мисці для замісу тіста з’єднати яйця, сіль, цукор, ванільний цукор.
- На максимальній швидкості збити яєчну масу до збільшення обсягу.
- Борошно змішати з розпушувачем.
- У два прийоми просіяти у збиту масу.
- Акуратно перемішати тісто.
- На деко, застелене пергаментним папером, перекласти готове тісто і розрівняти.
- Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів – 15 хв.
- З остиглого бісквіта зняти пергаментний папір.
- Формою, діаметром 7 см видавити кружечки.
- Обрізки, за допомогою блендера, подрібнити в крихту.
- М’яке вершкове масло збити до пишності, додати ванільний цукор.
- Не перестаючи збивати, порціями, вливати згущене молоко, кімнатної температури.
- Готовий крем акуратно перемішати.
- Половинки просочити сиропом і з’єднати кремом.
- Змастити боки кремом.
- Змастити верхівку кремом.
- Перекласти в крихту.
- Змастити дно кремом.
- Обваляти в крихті.
- Залишити на 2 години, при кімнатній температурі, просочитися.
Смачного!