Новий маринад для скумбрії: ніколи не думала, що скумбрія може так здивувати
від Denzhyttya
16 Грудня, 2021
Це просто, і дуже смачно! Сьогодні готую скумбрію з цибулею у томатно-пряному маринаді.
Серед моїх знайомих ніхто скумбрію так не маринує, та я й сама нещодавно дізналася про такий варіант: побачила рецепт в інтернеті, відразу звернула увагу на просте, але оригінальне поєднання продуктів і, звичайно ж, приготувала.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт
- Цибуля – 3-4 шт
Маринад:
- Чорний перець горошком – 7-8 шт
- Запашний перець горошком – 4-5 шт
- Гірчиця у зернах – 1 ч. ложка
- Коріандр горошком – 1/2 ч. ложки
- Лавровий лист – 1 шт
- Оцет 9% – 30 мл
- Соняшникова олія – 60-70 мл
- Мед або цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 1/2 ст. ложки
- Томатний соус або паста – 3-4 ст. ложки
Приготування:
- Скумбрію очистити та нарізати на невеликі шматочки товщиною приблизно 1 см.
- Цибулю нарізати півкільцями. Якщо ви любите мариновану цибулю, нарізайте більше, цибуля виходить теж дуже смачна.
- Далі готуємо маринад: у сотейник відправляємо олію, томатний соус, сіль, перець, коріандр і гірчицю в зернах, перемішуємо, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню та охолоджуємо.
- У теплий маринад додаємо мед з оцтом та добре перемішуємо. У відповідну ємність викладаємо шарами спершу цибулю і трохи маринаду.
- Потім скумбрію.
- І зверху цибуля з маринадом. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник маринуватися на добу.
Ось така апетитна, ароматна та дуже смачна виходить скумбрія. Якщо ще не готували так, рекомендую, ця скумбрія багатьом припаде до смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua