Одна з кращих зимових заготовок. Смачніше грибної ікри я не їла, а готувати простіше простого

Мені здається, смачніше грибної ікри я не їла. Ділюся з вами цим самим рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 кг великих печериць (можна спробувати і з іншими грибами)
  • 500 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 150 мл оливкової олії
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 1,2 л ікри.

Приготування:

  1. Гриби ретельно вимийте. Потім грубо наріжте ножем, викладіть в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Доведіть до кипіння і через 7-9 хвилин відкиньте нарізані гриби на друшляк. Добре промийте.
  2. Промиті гриби викладіть в каструлю і залийте чистою водою. Знову варіть їх під прочиненими кришкою на невеликому вогні 10 хвилин.
  3. Варені гриби відкиньте на друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб дати зайвій воді повністю стекти.
  4. Потім пропустіть гриби через м’ясорубку. Якщо Вам хочеться ікру, схожу на пюре, пропустіть подрібнені гриби через м’ясорубку ще раз.
  5. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть і натріть на великій тертці.
  6. У глибокій сковороді розігрійте трохи оливкової олії. Викладіть цибулю і обсмажте її до прозорості. Потім викладіть моркву, перемішайте і обсмажуйте до м’якості, періодично додаючи оливкову олію.
  7. Як тільки морква стане м’якою, додайте гриби. Перемішайте, посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 1 години на повільному вогні. Періодично перемішуйте масу і підливайте оливкову олію при необхідності.
  8. Готову грибну ікру закатати в стерилізовані банки.

От і все. Дуже проста, доступна і неймовірно смачна страва. Обов’язково спробуйте приготувати.

Будьте здорові і приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: