Печиво “Грибочки” – покроковий рецепт приготування
від Denzhyttya
26 Січня, 2023
Це печиво з мого дитинства, мама у далекі 90-ті часто його пекла, і це були неймовірно смачні ласощі.
Звичайно, часу у неї прикрашати так грибочки не було, але капелюшки завжди були прикрашені білою глазур’ю та посипані маком. (У ті часи мак зростав, як бур’ян, і ні кого це не бентежило).
ХТО ЗА ПІДСНІЖНИКАМИ, А Я ЗА ГРИБАМИ ВЗИМКУ. Зберігайте рецепт відразу, щоб не загубити.
Інгредієнти:
Порція – 18 грибочків
Для тіста:
- вершкове масло – 50 грам
- цукор – 100 грам
- яйце – 20 грам
- сметана – 50 грам
- розпушувач – 1/3 ч. л.
- сода на кінчику ножа
- ванілін – за смаком
- борошно – 217 грам
Для білої глазурі:
- цукрова пудра – 57 грам
- білок – 1 шт
Для шоколадної глазурі:
- шоколад – 100 грам (беріть за бажанням чорний або молочний)
Для декору:
- мак – 10 грам
- какао – 5 грам
Приготування:
- Замісити тісто, поділити на 2 частини, обгорнути плівкою і покласти відпочивати в холодильник на 30 хвилин.
- Поставити грітись духовку до 180° С.
- З першої частини скачати 18 приблизно ніжок конусовидної форми, розміром з мізинець. Покласти їх на пергамент та прибрати у морозилку на дошці.
- З другої частини сформувати 18 капелюшків. Спочатку робимо кульки, а потім на формі їм трохи придайте форму.
- Випікаємо 12-13 хвилин.
- Випікаємо ніжки відразу з морозилки.
- Коли капелюшки трохи охолонуть, вирізаємо на плоскій стороні заглиблення для ніжки гриба.
- Збиваємо білок із цукровою пудрою до піків. У кожен отвір капелюшка капаємо глазур і вставляємо ніжку. Залишаємо грибочки, щоб схопилися капелюшки з ніжками.
- Декоруємо глазур’ю всю ніжку та нижню частину капелюшка, а можна капелюшок повністю покрити у шоколадну глазур, роблю і так і так.
- Мокаємо в мак нижньою частиною ніжки.
- Залишаємо сохнути грибочки на капелюшках.
- Плавимо шоколад. Кожен капелюшок обмочуємо в шоколаді і кладемо на бік пергаменту. Ставимо всі гриби в холодильник, щоб шоколад застиг.
- За бажанням можете задекорувати грибочки какао порошком ще.
Ось якось так, це не швидке печиво, але погодьтеся – воно того варте. Готуйте із задоволенням і нехай все вдається!
Джерело:
plyashka.com